Desszert Palacsinta

6 palacsinta, amit kár lenne kihagynod

A palacsintát nem lehet megunni. Íme néhány különleges darab, amit talán még nem próbáltál, de szívesen megkóstolnád…

A palacsinta nálunk örök kedvenc. De nem csak nálunk, a tapasztalat azt mutatja, hogy nagyon sok családnál is. Megmutatom a mi kedvenceinket, amiket eddig próbáltunk, amiket szerettünk. Bár itt megjegyzem, hogy gyakorlatilag palacsinta még nem maradt nálunk parlagon…. 🙂 Elsőként jöjjön az én személyes kedvencem, ami az öntettől volt igazán különleges. Ha tehetitek, próbáljátok ki, eszméletlen finom! RECEPTEKET A CÍMRE, VAGY A KÉPRE KATTINTVA ÉRHETITEK EL!!!

MOGYORÓKRÉMES PALACSINTA FEHÉRBOROS KÖRTEMÁRTÁSSAL (Recept!)

mogyorókrémes palacsinta

Aztán nyilván nem kell egy kis leleményességért a szomszédba menni, hisz ma már a hiperek polcain tucat szám sorakoznak a különböző konyhai kellékek. Olyanok is, amivel pl. ilyen cuki szív alakú palkókat lehet sütni, ezzel kedveskedve a családnak. A különlegesség a formán kívül az öntetben rejlik, a mentás csokiszósz kiválóan passzol a túróhoz! Ki ne hagyd! 😉

PALACSINTA SZÍVESEN – MENTÁS CSOKIÖNTETTEL (Recept!)

mentás csoki palacsinta

Aztán ha uncsi a hagyományos verzió, akkor próbáld ki a forrázott kefires palacsintát. Ízben hasonló a hagyományoshoz, ám sokkal lágyabb a tésztája, egyszerűen nagyszerű!

FORRÁZOTT KEFIRES PALACSINTA (Recept!)

forrázott kefires palacsinta

Ha a forrázáson is túl vagyunk, akkor kísérletezhetünk tovább. Például cseréljük le a liszt egy részét zabpehelyre, majd a palacsintákat töltsük tele isteni finom fahéjas, almás, pudingos töltelékkel. A siker garantált!

ZABPELYHES PALACSINTA ALMÁS TÖLTELÉKKEL (Recept!)

zabpalacsinta

A bátrabbak el is hagyhatják a lisztet, és készíthetnek egy különleges, mangókrémmel dúsított, mindenében lisztmentes palacsintát.

LISZTMENTES ÖVEZET – ZABPALACSINTA ÉS MANGÓKRÉM (Recept!)

Zabpelyhes palacsinta & mangókrém

Ha pedig van feleslegessé vált tojásfehérjénk, akkor se csüggedjünk, abból is tudunk palacsintát sütni. És ha még mákot is teszünk a tésztájába, igazán nem lesz oka panaszra a családnak…

HABKÖNNYŰ, MÁKOS PALACSINTA (Recept!)

amerikai palacsinta mákos

Jó válogatást a receptekhez! 😉

FACEBOOK-on pedig itt találtok meg ———–> HahoPihe Konyhája

Vélemény, hozzászólás?