DSCF6293[1]

A kérdőjel joggal áll a név mögött. Nem igazán tudom mi az a pont, amikor a muffinból cupcake lesz. Láttam sok szépet blogokon, és valahogy mind olyan különleges, szép, csodás, joggal érdemlik ki a “tündértorta” nevet, melyet először TücsökBogárnál láttam. Szerettem volna elkészíteni a pillangós változatot, de nem volt sajnos rá időm. Így egy mezeibb változat látott napvilágot a konyhámban, amihez semmi extra dolog nem szükséges. Az ötlet amúgy a színes kristálycukor gyártása után született meg, pontosabban tudtam, hogy bármit is sütök, ennek helye lesz rajta. Külön örültem, hogy nem sikerült a cukor pirosra és élénk kékre, merthogy keresztlányomnak, Lucának készültek, és így igazán csajos volt szerintem. Van még mit fejlődnöm, tudom, ugyanis a tündértorták egyik fő fontossága, hogy a krém is valami igazán speciális, fini legyen. Szerettem volna oroszkrémet készíteni, de amit vettem hideg pudingport, kiderült hogy tejport tartalmaz, és már nem volt időm újat keresni. És bár nem magamnak készült, de egy 5 éves nem tud ennyit elpusztítani (gyanítottam), így magamra is gondoltam önző módon, ráadásul most minden sütivel kísérletezek, hogy milyenek lesznek tejmentesen. Nekem a muffin ízre nagyon ízlett. Az állaga viszont másnapra tetszett a legjobban, miután csücsült egy egész napot a hűtőben. Igazán puha, omlós lett. Először a virágok készültek el étcsokoládéból:

Majd kisült az alap, a következő recept alapján:
10 dkg puha vajat 12,5 dkg cukorral habosra keverek. Hozzáadok 2 tojást, csipet sót, 1 citrom reszelt héját, 1 tk vanília kivonatot. Ehhez felváltva adogatok hozzá 1 dl tejet/vizet és 20 dkg lisztet, melyhez 1 tk sütőport keverünk előzőleg. Muffin formába öntjük, és 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Kihűlés után megkapta a tetejére a felvert tejszínhabot, és a színes cukorszórást:

Majd szépen ráültek a virágok.

DSCF6306[1]