Desszert Muffin

Répás-csokis muffin

Nálunk a gyerekek kedvence lett, ha heti 2x sütnék is kevés lenne…. 🙂

IMG_9493_2

Benedek az utóbbi napokban rákapott erre a muffinra, így került az uzsonnás dobozába párszor. Van nekem bevált muffin receptem, amit már többször is láthattatok a blogon. Annyira puha és finom a tésztája, hogy ezen sose változtatok. A változás mindig a hozzávalókban van. Az is köztudott, hogy néhány zöldségféle igazán szaftossá, ízletessé varázsolja a sütit, bármennyire is ijesztően hangzik. Ilyen zöldség pl. a cékla, a cukkini, vagy pl. a répa is. Nem hiába szeretik nagyon sokan a répatortát is (mi is imádjuk).

Mivel a 7végi levesből az utóbbi időben mindig kimaradt 1-1 répa, így ezekbe a muffinokba tettem. Persze reszelve. Szóval ne aggódjon senki, nagyjából észrevehetetlen. Nálunk csak Férj vette észre, ő is csak azért, mert gyanakvó volt és tüzetesen átvizsgálta. De mivel ízre nem volt észlelhető, megette és még finomnak is nyilvánította. 🙂

Hozzávalók
10 dkg margarin/vaj
12,5 dkg cukor
2-3 tk vanília kivonat
(vagy aroma)
2 tojás
csipet só
1 közepes v. nagyobb répa
(reszelve)
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
csokilencse
1 dl tej

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáütjük a 2 tojást és tovább keverjük.

Hozzáöntünk egy kevés vanília kivonatot és beletesszük a sajtreszelőn lereszelt sárgarépát. A lisztet a csipet sóval és a sütőporral elkeverjük, majd a tejjel felváltva a vajas-tojásos-répás masszához adjuk.

Végül beleforgatjuk a csokilencsét (esetemben kb. 2 nagy marék volt). Muffinpapírral kibélelt formába kanalazzuk a tésztát – pont 12 nagy muffinra elegendő ez a mennyiség.

A formát a forró sütőbe toljuk és kb. 25 perc alatt (tűpróba) megsütjük.

Még másnap is nagyon finom puha a tésztája!

FACEBOOK-on itt találsz meg! 🙂

A blogot a Receptneked.hu receptes portál támogatja!

IMG_9492_2