Desszert Főétel Menü

Túrógombóc étcsokoládéval

DSCF3625_2

Túrógombóc, avagy hogyan készíts szuper ebédet/vacsorát/desszertet a gyerekeknek, vagy a gyerek lelkű felnőtteknek játszi könnyedséggel.

Az egyetlen ok, amiért újra posztolom a túrógombóc receptet, az az, hogy a fotó, amit a korábbi bejegyzésben közzé tettem, méltatlan ehhez a remek, nagyszerű, és finom ételhez/desszerthez. Mióta elkészült a bejegyzés, azóta tervezem, hogy lecserélem, hát most eljött az idő erre is….

Tehát a recept szerintem zseniális, és olyannyira egyszerű, hogy akikkel eddig megosztottam, legtöbbjük így készíti azóta otthon a túrógombócot.

A szombat délelőtt jelentős részét a piacon töltöttük, így nagyon nem volt idő főzésre, meg szombaton amúgy is vagy ilyen ovis menza jellegű ebéd készül, vagy ha “rendeset” főzök, akkor azt 2 napra. Illetve a harmadik lehetőség, ha nem vagyunk itthon, akkor nem főzök 🙂
A szombati ebédünk paradicsomleves volt, és második fogásként a képen látható túrógombócok, étcsokival megcsurgatva. Mellé jófajta házi vaníliás körtebefőttet majszoltunk. Szerintem fantasztikus volt! 😉

A recept roppant egyszerű. Főzni kell egy olyan sűrű tejbegrízt, amiben megáll a kanál. Ugye, hogy nem is olyan bonyolult? Szinte biztos vagyok benne, hogy legtöbbünk első tejbegríze hasonlóra sikerülhetett 🙂 Ha kihűlt, hozzá kell keverni a túrót, és nedves kézzel már gyúrhatjuk is a gombócokat, amiket utána olajon/vajon pirított zsemlemorzsába hempergetünk. Ezután cukros tejföllel, vagy étcsokival, esetleg finom házi lekvárral megcsurgatjuk. Ahogy jólesik 😉

Amit érdemes tudni, hogy 1/2 kg túróhoz kb. 3, max. 4 dl tejből készítsünk tejbegrízt (nagyjából 100 gramm búzadarával), ízlés szerint cukrozzuk. A túró savanykás íze miatt érdemes a tejbegrízt picit édesebbre csinálni, de a végén még mindig tudunk szitált porcukorral édesíteni rajta 😉

A korábbi receptem 5 dl tejet írt, soha rosszabb ne történjen velünk, hisz most pl. én eleve többet csináltam, de csak egy részét kevertem ki a túróval, a többit hagytam “csupaszon”, és daragombócként az én tányéromban landoltak. Jó étvágyat.

DSCF3619_2

 

6 Hozzászólás

      1. Altasd meg az igazi házi tejet és abból főzz tejbegrízt.Aztán tedd bele a túrót és ugyan úgy vizes kézzel kis gombócokat kell formázni és mehet a pirított zsemlemorzsába.Én tegnap csináltam éppen, mind elfogyott! 🙂 Ja, és tettem bele pici kurkumát, amitől olyan szép színe lett, mintha tojás is lenne benne 🙂 Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?