Főétel Húsos Főétel

Illatos csirke bazsalikommal és mustárral

Őszibarack, sajt és csirke egy tányéron, mindez bazsalikommal megkoronázva….

A bazsalikom egy rendkívül finom illatú, de nem túl hivalkodó fűszernövény. Ami ráadásul nem csak a lasagne vagy pizza kísérője lehet, mint tudjuk, hanem bizony eperrel és citrommal is kitűnően társíthatjuk. Ezúttal pedig egy gyors vacsora, vagy épp vasárnapi ebéd ötletet láthattok. A husi önmagában is nagyon finom, készíthetjük serpenyőben, vagy grillen is. De ha még sütünk hozzá egy kis barackot, valamint sajtot, akkor igazán “ünnepivé” tettük a menüt.

bazsalikomos csirke

Hozzávalók
2 nagy marék friss bazsalikom levél
3 ek olíva olaj
2 ek mustár
só, bors, fokhagymapor
50 dkg csirkemell

A bazsalikomot apróra vágjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A felszeletelt csirkét ezzel a páccal bekenegetjük, és kis időre hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a barackot kevés vajon serpenyőben megsütjük. Ehhez félbe is vághatjuk, vagy cikkezzük. Érdemes keményebb barackkal dolgozni. A csirkemellet olíva olajon megsütjük. Végül grillezhető sajtot is sütünk. A barack-sajt-csirke kombináció pedig zseniális, ne hagyjátok ki! Salátával fogyasztottuk, de a köretet mindenki maga választhatja meg. Jó sütögetést, jó étvágyat!

DSCF1168_2

Gyertek FACEBOOK-ra is, várlak titeket szeretettel!

2 Hozzászólás

    1. Kedves Erzsébet! Ennek az az egyszerű magyarázata van, hogy ahogy a bejegyzés is mutatja, ez egy “Illatos csirke bazsalikommal és mustárral”. Hogy mellé sütünk-e sajtot, vagy sem, az már opcionális, én a fűszerezés receptjét szerettem volna leírni, és mellé megosztottam veletek, hogy sajtot és barackot is sütöttem hozzá. Ezeknek nincs receptje, megveszed a boltban/piacon, és megsütöd 🙂 Szép napot, HahoPihe

Vélemény, hozzászólás?