Főétel Húsos Főétel

Gyors, könnyű nyári vacsora – bazsalikomos-tonhalas tésztasaláta

És fokhagymás, és metélőhagymás, és koktélparadicsomos. De nyilván ilyen hosszú nevet nem adhatok egy ételnek 🙂 De nem árt már az elején leszögezni, hogy miről beszélünk. Az ízek kavalkádja teszi ugyanis igazán finommá ezt a salátát. Ami a tésztának köszönhetően még laktat és hizlal is.

bazsalikomos tonhalas saláta

Én nagyon szeretem a tonhalat, így amikor épp nem felejtem el, tuti veszek legalább 2 darabot, hogy legyen a kamra polcán belőle. Most ez a tésztasaláta készült, friss zöld fűszerekkel a kertemből és koktél paradicsommal, ami szintén saját termés. Nem mondom, hogy degeszre esszük magunkat a learatott mennyiségtől, de annak a napi pár szemnek is nagyon tudunk örülni, lévén, hogy ez az első próbálkozásunk a paradicsom termesztésével.

Hozzávalók
(bő 2 személyre)
20 dkg száraz tészta
1 tonhal konzerv
néhány bazsalikom levél
egy marék metélőhagyma
1-2 gerezd fokhagyma
bors
olíva olaj

1 ek vörösborecet
(vagy kevés citromlé)
koktél paradicsom
majonéz (opcionális)

a tészta kifőzéséhez víz

A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük. Ha kész, lecsepegtetjük. A friss zöld fűszereket és a fokhagymát éles késsel apróra vagdossuk. A kifőtt tésztára kevés olíva olajat öntünk, rászórjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, adhatunk hozzá kevés citromlevet, vagy vörösborecetet. (Én utóbbiból tettem szűk 1 evőkanálnyit.) Rádaraboljuk a lecsepegtetett tonhalat, végül a paradicsomot is rátesszük. Tálaláskor kínálhatunk mellé majonézt, ha valaki szeretné, ezzel is fogyaszthatja! És ezzel el is készült a vacsoránk, ami pont annyi időbe telt, amíg a tészta kifőtt. Mert minden mást közben elő tudunk készíteni. Az ilyen gyors vacsorákat pedig ha nem tévedek, szereti mindenki. 🙂 Jó étvágyat hozzá!

Ha kedvet kaptatok a hasonló könnyű és gyors receptekhez, akkor csatlakozzatok hozzám Facebook oldalamon is, hogy ne maradjatok le semmiről!

Kollázs
HAHOPIHE KONYHÁJA FACEBOOK

Vélemény, hozzászólás?