Egyéb Főétel Húsos Főétel

Lecsós csirke steak

Ízletes, finom vacsora készült a minap nálunk….

IMG_5372_2

A Receptneked.hu egyre több videóval örvendezteti meg olvasóit, és én is szívesen nézegetem, mert időnként vannak kevésbé kreatív napjaim, heteim, amikor tényleg nem tudom, mit főzzek a családnak. A múltkor ezt a lecsós csirke steak videót láttam meg, és már másnapra meg is volt, hogy mi lesz a vacsoránk.

Hozzávalók
8 szelet csirkemellfilé

házi gyros fűszerkeverék
(fűszerkeverék recept itt)
2 fej (lila) hagyma
2-3 paradicsom
1 kápia/kaliforniai paprika
8-16 szelet bacon
15 dkg reszelt sajt
olívaolaj

A hússzeleteket megmossuk és a fűszerkeverékkel mindkét oldalukat beszórjuk. Ha van időnk, hagyjuk pihenni fél órát, ha nincs hát süssük ki egyből. 🙂

Egy serpenyőben kevés olajat hevítsünk fel, majd tegyük rá a befűszerezett húsokat és minkét oldalát néhány perc alatt süssük kissé meg. Ezután tegyük át egy olajjal kissé kikent tepsibe, vagy hőálló tálba. Helyezzünk minden szeletre néhány karika hagymát, majd pár karika paradicsomot és paprikát. Locsoljuk meg a serpenyőben visszamaradt szafttal. A szeleteket csomagoljuk be bacon-el (én csak 1-1 szelet bacont terítettem 1-1 szelet húsra, ha szeretnénk jól befedni, akkor szükség lesz több szalonnára). Végül pedig mindegyik “batyut” szórjunk meg gazdagon reszelt sajttal.

A tepsit tegyük be előmelegített, 200 fokos sütőbe és süssük addig, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

lecsossteak2

Friss salátával (vagy ízlés szerint bármilyen körettel – pl. rizs, sült krumpli, stb. – kínáljuk).

Facebook-on ITT megtalálsz! 😉

Még több kipróbált recept, videó, időnként nyereményjáték a Receptneked.hu oldalán! Kukkants be! 😉