Krémsajtbundás csirkemell

DSCF7342_4

A Receptneked.hu oldalon számtalan jobbnál jobb receptre bukkanhattok. 🙂 Mint például erre az isteni bundára, ami beburkolja a finom csirkemell falatokat. A receptet Andi (AranyTepsi blog) osztotta meg az olvasókkal, és már nagyon régóta terveztem a kipróbálását. Legfőképp mert egyszerű, és a család imádja a bundás husikat. Ráadásul kapóra jött egy bontott mascarpone sajt, így én ezt használtam. Csupán az arányokon változtattam, de mondhatom remek lett. 🙂

Hozzávalók
1 kg csirkemellfilé

bors
Bundához
2 tojás
25 dkg krémsajt (pl. mascarpone)
(lehet kevesebb is)
0,5 dl olaj
nagy csipet só
bors
30 dkg liszt
~ 2,5 dl tej

sütéshez olaj

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.

Kikeverjük a bundát: a 2 tojást a krémsajttal elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk (a bors el is hagyható), majd felváltva a liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük. Lehet, hogy picit több tejre lesz szükségünk, ezt érezni fogjuk. A lényeg, hogy a palacsintánál valamivel sűrűbb tésztát kapjunk. Ebbe borítsuk bele a húst, és kezdjünk olajat hevíteni. /Ha nem sütjük azonnal, akkor tegyük lefedve hűtőbe./

A forró olajban ropogósra sütjük a tésztából villával kiemelt husit. Ne süssük hirtelen, mert könnyen megég, és belül nyers marad, ezért inkább közepes lángon ajánlott sütni. Papírtörlőre szedjük, és kedvünk szerinti körettel kínáljuk.

Próbáld ki a kínai mézes-csípős csirkefalatokat is!

DSCF9753_2

GYERE FACEBOOK-RA, VÁRLAK! 😉

regi

Szólj hozzá!