Sós falatok

Medvehagymás-krémsajtos háromszögek

DSCF7310_3

Remek vendégváró, vagy sörkorcsolya.

Ez csak és kizárólag az enyém volt az elsőtől az utolsó falatig. 🙂 Ugyanis a családban én vagyok a legnagyobb medvehagyma rajongó. Egy laza hétfői ebédként funkcionált, maradt még belőle vacsira és másnap reggelire is egy kevés. Imádtam minden morzsáját. És imádtam az egyszerűségét. Tényleg amondó vagyok, hogy 1-1 dugi leveles tészta a hűtőben/fagyasztóban mindig jó célt szolgál. Én személyesen még nem próbálkoztam házi változat előállításával (lusta voltam), de ha szeretnétek, ráadásul egészséges leveles tésztát gyártani, akkor a Salátagyárban találtok hozzá receptet. 😉

Hozzávalók
1 csomag leveles tészta
25 dkg natúr krémsajt
fél csokor medvehagyma
só, bors
kolbász (opcionális)
tetejére tojás

Ha nyújtott tésztát vettünk, csak tekerjük ki, ellenkező esetben előbb nyújtsuk ki téglalap alakúra. Vágjuk 9, vagy 12 egyforma négyzetre (attól függ, mekkorára nyújtottuk).

A krémsajtot az apróra vágott medvehagymával keverjük ki. Adhatunk hozzá puha, apróra vágott kolbászt is. Sózzuk, borsozzuk. A téglalapok közepére halmozzunk egy kevés krémet. A felvert tojással a négyzetek 2 szomszédos szélét kenjük meg tojással, majd hajtsuk félbe (háromszög alakúra). Alaposan nyomjuk össze először kézzel, majd egy villával cakkozzuk végig.

A háromszögeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kenjük le felvert tojással, és toljuk előmelegített (200 fok) sütőbe. Kb. 10-15 perc alatt szép aranyszínűre sülnek.

Még 3 tuti medvehagymás recept itt:

medvehagymástúró

Indulj márciusi receptversenyünkön, és nyerd meg Te a vásárlási utalványt!

reciverseny

HAHOPIHE A FACEBOOK-ON IS!

regi

Vélemény, hozzászólás?