Desszert Menü Pékáru Sós falatok

Villámreceptek leveles tésztával

Avagy mit csináljunk, ha folyton időhiányban szenvedünk…

Amondó vagyok, hogy 1-2 leveles tészta a hűtőben mindig jó célt tud szolgálni… Én tartok is általában, mégpedig nem a fagyasztottat, pont azért, hogy tényleg kéznél legyen akkor, amikor kell, és ne kelljen még arra is várni, hogy felengedjen.

Tehát nincs szükséged semmi másra, csak 5 perc szabadidőre, egy leveles tésztára, és sütőre. A többit megtalálod a hűtőben, kamrapolcon. Mindig fogsz találni olyat, ami tökéletes párost fog alkotni ezzel a morzsálódós, de isteni finom tésztával. Íme néhány tipp:

Lekváros croissant

leveles croissant

Hozzávalók
1 cs. leveles tészta
lekvár
porcukor

A kész leveles tésztát kitekerjük, hosszanti oldalán félbe, majd 4 részre vágjuk, így lesz 8 négyzetünk. Az egyik sarokhoz picit közelebb, és a közepe felé haladva lekvárt teszünk. A saroknál kezdve a tésztát feltekerjük, a kifli 2 végét lenyomkodjuk, hogy a lekvár ne folyjon ki. Ívbe hajtjuk, és sütőpapírra helyezzük úgy, hogy a hajtás alul legyen. A tetejét megkenhetjük tojással, vagy simán vízzel, és 180 fokos sütőben pirulásig sütjük. (Kb. 20 perc) Porcukorral meghintve tálaljuk. Reggelire tökéletes, és előző este is elkészíthetjük. (Nutellával is szuper!)

leveles croissant

Dolgozók vacsorája

Rendkívül gyors, végtelenül egyszerű, és nem mellesleg roppant finom! Tele pakolhatjátok bármivel, amit a hűtőben találtok!

dolgozók vacsorája
Recept: ITT

Extra gyors nutellás csiga

Délutáni édességre vágysz, esetleg reggelire szánod egy bögre tej kíséretében? Hajrá! Tehetsz bele villával összetört banánt, megszórhatod dióval, aszalt sárgabarackkal, sőt a friss málnát is el tudom képzelni benne!

nutellás csiga
Recept: ITT

Túrókrémes kosárkák

Szükségünk van hozzá muffin sütőformára, hogy ilyen szép kosárkákat kapjunk, amiket megtölthetünk akár édes, akár sós túrókrémmel is. Most egy sós változatot láttok, imádtam minden egyes morzsáját!

túrókrémes kosárkák
Recept: ITT

És most szaladj, és szerezz be pár darab leveles tésztát te is (ha még nem tetted meg), tedd a hűtődbe felhasználásig, majd válassz a fenti lehetősége közül! 😉

Ha szeretnél csatlakozni Facebook oldalamhoz, IDE KATTINTVA megteheted! Várlak! 😉

Vélemény, hozzászólás?