Főétel Húsos Főétel

Illatos karaj borskéregben sütve

Van élet a paníron túl is…

Ezt pusztán azért írom, mert mi általában csirke fogyasztók vagyunk. Így ha karaj kerül a kezünk közé, az 90%-ban mindig rántott húsként végzi, mert Férj azt “követeli”. Most nem hagytam időt senkinek a gondolkodásra, egyben sült karajt szerettem volna, és el is készítettem. Finom mustármagos borskéregben, rozmaringgal és fokhagymával megdobálva. Nagyon fincsi lett, első nap hasábbal, salátával ettük, másnaptól apró kockákra vágva már nem a saláta mellé, hanem bele kerül.

karaj borskéregben

 Hozzávalók
1 kg karaj
1 ek méz
1 ek olíva olaj
2 ek mustár
3 tk só

1 ek mustármag
1 ek zöld bors
1 ek tarka bors

rozmaring
fokhagyma
kevés olíva olaj, víz

A karajról levagdostam minden nem oda való hártyát. Ezután a mézből, olajból, mustárból és sóból kikevertem neki egy fincsi pakolást, amivel jól be is dörzsöltem a hátát, oldalát, mindenét… A mustármagot, a zöld borsot és tarka borsot egy mozsárba tettem, és durvára törtem.

DSCF9882

Egy tányérra szórtam, és ebben meghempergettem a bekent karajt. Egy serpenyőben kevés olajat hevítettem, és a karajnak minden oldalát hirtelen lepirítottam. Tényleg csak kis ideig, hogy a bors ne égjen oda. Végül áttettem egy jénai tálba, köré dobáltam pár gerezd fokhagymát, 2 szál rozmaring ágat, picit még lelocsoltam olíva olajjal és egy kevés vizet öntöttem alá. (Kb. fél dl) Letakarva 2 órán át sütöttem 170 fokon. Majd levettem a jénai tetejét, a sütőt 200 fokra állítottam, és pirulásig sütöttem a karajt.

karaj borskéregben

 

Ihletet innen merítettem: http://goo.gl/E6z0YC

Gyertek Facebook-ra, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről! 😉

Vélemény, hozzászólás?