Töltött tortilla gofrisütőben

Férj 3 adagot bevágott, és megdicsérte. Ami elég ritkán szokott nálunk előfordulni. Nem, nem azért, mert olyan pocsékul főzök, csupán mert szerinte elég, ha akkor szól, ha valami nem jó /ezt sose fogom megszokni azt hiszem/. Tehát megdicsérte 2x is. Vagy 3x. Szóval tuti jó a cucc, süssétek! 😉

 

DSCF1083_2

Régen totál oda voltam, hogy legyen egy gofrisütőm. Mert az milyen menő. Persze nem akartam drágát, mert azt sejtettem, hogy nem fogjuk minden nap gofriba fojtani a bánatunk/örömünk. Így kapóra is jött egy akciós utolsó darab. Pont annyit tud, mint a tizensokezres társai. Mert bármily fura, a tésztát így is, úgy is én keverem be. Betöltöm, összecsukom, várok, kiveszem. És működik már vagy 6 éve a masina. Úgy átlag évi 2x. Vagy 1x. Vagy amikor épp eszembe jut, mert hogy nem jut. De most tök jó, mert már 3 dolgot is tudok sütni benne. 🙂 Pl. isteni ropogós csokis gofrit, vagy szuper sajtos tallérokat, és most már quesadillát is. Vagy valami nagyon hasonlót. 🙂

Egy jó kis eredeti, mexikói quesadilla-hoz még nem volt szerencsém, cserébe kóstoltam pár itthoni hasonmást. Egész jókat. 🙂 A tortillát amúgy is szeretjük, és tudom, hogy házilag előállítani a legjobb, de sokkal praktikusabb megvenni a boltit a lusta napokra…. Elfér a kamrapolcon, és kéznél van egy villámgyors meleg vacsorához. De ígérem, hogy kaptok majd házihoz receptet is, de még kísérlet alatt van, a múltkori nem lett 100%-osan tökéletes…. De erről majd később.

Ezúttal nem feltekertem a lapokat, hanem töltve összesütöttem. Nem pont úgy, ahogy az eredetileg a nagykönyvben meg van írva, hanem gofrisütőben. Milyen jó, hogy a gofrisütőm pont akkora, mint egy kisebb méretű tortilla lap… 🙂 Egyszerre sütötte alul-felül, szépen össze is ragadt. Igaz így nem félhold alakúak lettek, mint az eredeti, de lévén, hogy úgyis megettük, mit számít, hogy milyen formában díszelgett fél percig a tányéron?

Szuper célt szolgált a tölteléknek az előző napról megmaradt 5 db sült csirkecomb, egy bontott kukoricakonzerv, saláta, paprika, némi reszelt sajt. De igazából a végeredménynek csupán a képzelet szabhat ismét határt, készíthetitek abszolút vegetáriánus módon is, tehettek bele babot, hagymát, tényleg bármit. 😉

Hozzávalók 2 személyre

4-5 sült csirke alsócomb
1-2 ek sűrű tejföl
5 dkg reszelt sajt
jégsaláta
paprika
kukorica (3-4 ek)
só, bors, fokhagyma
8 tortilla lap
(kisebb fajta – gofri sütő méretű)

Süthetünk húst csak úgy is, ha épp nincs maradék. De ha van, akkor azt meg vétek lenne kidobni. Lecsontoztam a combokat, és a finom sült húst éles késsel nagyon apróra vágtam. Egy tálba szórtam, hozzáadtam apróra vágott jégsalátát, paprikát, némi kukoricát. Picit megsóztam, borsoztam, szárított fokhagymát adtam hozzá, és belekevertem a reszelt sajtot is. Az egészet jól összekevertem egy kevés tejföllel. A tejföl épp csak annyi legyen, hogy a töltelék szépen összeálljon, de ne legyen híg, folyós, különben nagyon elázik a tészta.

A gofrisütőt előmelegítettem, majd beletettem egy tortilla lapot. Összecsuktam, és picit megsütöttem. (Az elsőnél egyből töltöttem, de ott picit elázott a tészta, úgyhogy érdemes elősütni, nem vesz sok időt igénybe.) A kissé megsült lapot félretettem egy tányérra, majd a következővel is ugyanezt megtettem. Kinyitottam a gofrisütőt, a töltelékből pakoltam a bent lévő lapra. Körbe egyenletesen eloszlattam úgy, hogy a szélén egy jó 1,5 cm-es részre nem került (így nem fog kifolyni). Befedtem a másik (félretett, elősütött) lappal, és óvatosan összecsuktam. Pár perc után egy falapát segítségével emeljük ki, és helyezzük tányérra a töltött lapokat. Ugyanígy járjunk el a többi lappal is.

Melegen ajánlott fogyasztani, de szerintem hidegen is szuper.

Gyere, kukkants be Facebook-on is hozzám! 😉

regi

Már több, mint 16.000 recept közt böngészhetsz a Receptneked oldalán!

10653620_895834037112166_7078679370763185544_n

Szólj hozzá!