Gyors, egyszerű virslihasznosító recept. Gyerekeknek iskolába tízóraira sem utolsó. 😉

DSCF0180_2

No ez sem ma készült, még az 50 fokos hőségben sütöttem egy másnapi balatoni kiruccanáshoz. Este gyorsan elkészítettem, másnap pedig becsomagolva landoltak a poggyászban, hogy ne kelljen egész nap a strandbüfé kasszájába termelnünk. 🙂

Hozzávalók
1 tojás
12,5 dkg kefir (v. natúr joghurt)
6 dkg olívaolaj (étolaj is jó)
1 tk sütőpor
kb. 30 dkg liszt
csipet só
8 koktél virsli
(vagy 4 normál virsli félbe vágva)
kb. 10 dkg reszelt sajt
ketchup/mustár
1 tojás a lekenéshez

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet a sóval és a sütőporral keverjük el. A tojást enyhén verjük fel, keverjük el a kefirrel és az olívaolajjal, majd adjuk a liszthez. Alaposan gyúrjuk össze.

A tésztát nyújtsuk ki téglalap alakúra, és vágjuk 8 egyforma téglalapra/négyzetre. Mindegyik lap egyik oldalára tegyünk mustárt vagy ketchupot, kevés reszelt sajtot, majd helyezzük rá a virslit, és óvatosan tekerjük fel.

DSCF0176

Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire mindegyik csomagot úgy, hogy a hajtás alul legyen. Tetejüket kenjük le felvert tojással, és a maradék reszelt sajtot szórjuk a tetejükre. Az előmelegített sütőbe tolva 20-25 perc alatt süssük szép világosra.

Mi szeretjük az egyik áruházláncban kapható “kopasz” frankfurti koktélvirslit, aminek elég magas a hústartalma, nagyon finom, és méretileg pont egy normál virsli fele, ezekkel töltöttem meg. 🙂

DSCF0191

Forrás, ahonnan az ihletet merítettem

Csatlakozz hozzám Facebook-on is, hogy ne maradj le semmiről! 😉

regi

Ha pedig több ezer recept közül szeretnél válogatni, kukkants be ide!

10653620_895834037112166_7078679370763185544_n

Szólj hozzá!