Desszert Keksz

Nutellás csigakeksz

Ha van otthon kekszes dobozkád, de épp kiürült, íme a javaslatom.

nutellás csigakeksz

Van nekem egy Kekszműhely nevű blogom, ahol csak és kizárólag a kekszeket publikálom azoknak, akik olyan nagy kekszrajongók, mint jómagam és a családom. Onnan hoztam most nektek ezeket a finom, vaníliás kekszeket, melyek házi mogyorókrémmel vannak megtöltve. De te bátran használhatsz boltit is, ha szereted. 😉

Hozzávalók
35 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
(vagy 40 dkg sima liszt)
25 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
csipet só
1 tk vanília kivonat vagy 1 vanília rúd belseje
2 M-es tojás sárgája
1 tk sütőpor
és ha nem áll össze a tészta, akkor pár csepp víz

~ 6 ek házi mogyorókrém
(vagy Nutella)

A liszteket a sóval, a sütőporral és a porcukorral elkeverjük, majd a vajjal az egészet morzsásra gyúrjuk. Mehet bele a vanília kivonat, a tojások sárgája, és gyúrjuk össze a tésztát egy nagy gömböccé. Ha nem áll össze, 1-2 teáskanál hideg vizet hozzáadva segítsünk neki. Ha kész, 2 részre osztjuk a tésztát, és egyenként téglalap alakúra nyújtjuk lisztezett felületen. Megkenjük mogyorókrémmel. Hogy mennyivel, az rajtatok áll. ;-) Egyenletesen kenjük el rajta, majd a tészta hosszabbik oldalánál kezdve szorosan tekerjük fel az egészet. Az így kapott 2 rudat fóliába csomagolva tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára, de akár egy éjszakát is állhat. Ezután csomagoljuk ki, a sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy jó éles késsel vágjunk vékony szeleteket a rudakból. Az így kapott kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk, és a meleg sütőbe tolva 10-12 perc alatt süssük készre.

A pihenésnek az a célja, hogy a mogyorókrém is, és a tészta is kellően megkeményedjen, és szép szeleteket kaphassunk. Ha ezt a hűtős részt kihagyjuk, a csigák nyomottak lesznek, a mogyorókrém puhasága miatt a kés folyamatosan maszatolja a szeleteket, így nem lesznek meg a szép csigavonalak.

HAHOPIHE KONYHÁJA A FACEBOOK-ON IS!
regi

JANUÁRI RECEPTVERSENY ÉRTÉKES VÁSÁRLÁSI UTALVÁNYÉRT!
(Részletekért kattints a képre!)
kep

Vélemény, hozzászólás?