BULI KAJA DIY - Csináld magad! Sós falatok

Sajtos ropi

Ropogós falatok mesterséges ízfokozók hozzáadása nélkül….

DSCF5910

Van nekem néhány DIY bejegyzésem, amelyekben a boltban kapható termékek itthon előállított “másolatát” igyekszem bemutatni, rekonstruálni. Nyilván teljesen ugyanazt az ízhatást nagyon nehéz itthon, természetes alapanyagokkal elérni, de lássuk be, érdemes lecserélni néhány bolti vackot. A ropi itthoni gyártását már egyszer bemutattam nektek ITT. Most kicsit változtattam az arányokon, tettem sajtot a tésztájába, és picit vastagabb, kisujjnyi darabokat gyártottam, hisz fő a változatosság. Isteni finom lett, de tényleg! Vendégvárónak is tökéletesen megteszi.

Hozzávalók
2 tojás
80 gramm kefir
50 gramm napraforgómag olaj
25 gramm finomra reszelt sajt
120 gramm liszt
nagy csipet só
1 kiskanál sütőpor
dekorsó v. magok

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A hozzávalókat a fenti sorrendben alaposan összekeverjük (a sütőpor a liszthez szórjuk). A masszát habzsákba töltjük, és egy nem túl vastag lyukú csővel csíkokat húzunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. A vastagság és hosszúság kedvünk szerint alakítható, a sütőportól egy icipicit (nem nagyon) nőni fognak a ropik. Itt és most szórjuk meg a tetejüket, ha szeretnénk (üresen is maradhat), és toljuk be a forró sütőbe. Vastagságtól függően 8-12 percet süssük. Figyeljük, fontos, hogy felül is megkapja picit a sütő, hogy világosbarnára piruljon, mert akkor fog szépen roppanni. Hagyjuk kihűlni, és poharakba téve kínálhatjuk is.

SAJTOS TALLÉR OTTHON, TALLÉRSÜTŐ NÉLKÜL
sajtos tallér gofrisütőben

RETRO KRÉMTÚRÓ HÁZILAG
diy vaníliás krémtúró

NACHOS
házi nachos

VANÍLIÁS KARIKA
vaníliás karika

PILÓTA KEKSZ
pilóta keksz csokival

HAHOPIHE KONYHÁJA FACEBOOK OLDAL ITT!

JANUÁRI RECEPTVERSENY! SÜSS, FŐZZ, GYERE ÉS JÁTSSZ VELÜNK!

kep

Vélemény, hozzászólás?