Desszert DIY - Csináld magad! Menü

DIY – Csináld magad! – II. rész – A krémtúró

Újra DIY! Remélem, örültök! Nézzük csak, mit hoztam Nektek…
Házi vaníliás krémtúrót, a bolti itthoni koppintását.

diy vaníliás krémtúró

Kevés gyerek van szerintem, aki ne szeretné a vaníliás krémtúrót. Persze biztos akad, de nekem például már gyerekkoromban is nagy kedvencem volt, és ez most sincs másként. A gyerekeim is szeretik, habár már nem pont olyan, mint régen volt. Mikor múlt héten útjára indítottam  a DIY rovatot, tesóm elkezdte ontani felém az ötleteket, és némelyik mellé még receptet is küldött. Ezúton is köszönet érte! 🙂 Erre a hétre a vaníliás krémtúróra esett a választásom. Meg is csináltam a gyerekeknek, és az utolsó cseppig kikanalazták, és repetát követeltek. (Pedig egyszer már próbálkoztam sima túrókrémmel, ami nem ízlett B.-nek, a fő kritikusomnak.)

Egyeseknek meglepő lehet az összetétel, de úgy hiszem, még mindig jobb, mint ha nem is tudjuk, mi van benne. Kevésbé finnyás gyerekek szülei készíthetnek más fajta túrókrémet is, én az eredetit próbáltam rekonstruálni. És hogy hogyan is kezdődött a recept, amit kaptam? Készíts vaníliás pudingot, és keverd össze némi túróval, majd botmixeld. Nocsak, ez tök jó, nem? 🙂 Mindössze az arányokkal voltak kétségeim, és úgy döntöttem, hogy a zacskós pudingpor helyett főzök egy sűrű vaníliás krémet tojással és liszttel sűrítve. Igen, itt kérdezhetik egyesek, hogy lisztet a krémtúróba????? Hát kóstoljátok meg, és rájöttök, hogy a végeredmény jó lesz! Több, mint jó! Hisz mégiscsak házi, nem?

diy vaníliás krémtúró

Hozzávalók
(kb. 4 bolti méretű adag)

2,5 dl tej
1/2 rúd vanília, vagy 1 tk vanília kivonat
3 ek cukor
2 tojás sárgája
1 ek (15 gramm) vaníliás pudingpor/ vagy étkezési keményítő/ vagy liszt
20 dkg túró

Először is elkészítjük a vaníliás krémet. 2 dl tejet a vanília rúd kikapart belsejével, és a rudakkal együtt (ezeket később eltávolítjuk) elkezdjük forralni. Közben a tojások sárgáját a cukorral, a pudingporral/keményítővel/liszttel elkeverjük, és a maradék 0,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. Ezt szépen hozzácsurgatjuk a már forró tejhez, és folyamatosan kevergetve összeforraljuk, amíg egy sűrű krémet nem kapunk. Ekkor kiszedhetjük a vanília rudakat. Kicsit hagyjuk hűlni, majd ha már nem tűzforró, hozzáadjuk a túrót, és az egészet egy botmixerrel krémesre dolgozzuk. Poharakba szedjük, és behűtve tálaljuk.

diy vaníliás krémtúró

Ha tetszenek a receptek, követhetsz a Facebook-on is, hogy mindig naprakész legyél:
HahoPihe Konyhája

Korábbi DIY bejegyzések:
Vaníliás karika

Vélemény, hozzászólás?