Desszert sütés nélküli édességek

Tejbegrízes kókusz szelet

“Anya, ez nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon finom!” 🙂

DSCF7159

A kókusz nagyon kelendő lett mostanában 6 évesemnél, úgyhogy amibe lehet, teszünk. Ismerve őt, jövőre úgyis utálni fogja, szóval kihasználjuk ezt az újdonsült imádatot. 🙂 Én pedig eddig is szerettem, és eztán is szeretni fogom. A kókuszos tejbegríz torta lett icipicit tovább gondolva, de itt különválik most a grízes rész a kókusztól. Alul-felül keksz, a tetején csokiborítás. Összeállítási idő? Nem mértem, de szerintem 30 percben bőven megáll a dolog még a kezdőknek is. És nagyon-nagyon fincsi lesz! 🙂

Hozzávalók

háztartási keksz

Kókuszos réteg
4 dl tej
1 csomag kókusz ízű puding
5 ek cukor
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg vaj

Tejbegríz réteg
4 dl tej
10 dkg búzadara
5 ek cukor
1 ek kakópor
5 dkg vaj

Tetejére
1 dl tej
15 dkg étcsokoládé
kókuszreszelék

20×30 cm-es jénai tálat használtam, ennél nagyobb edény esetén növeljétek az adagot!

A tál alját kitesszük szögletes kekszekkel. 3 dl tejet forralni kezdünk, a pudingport a maradék tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a forró tejhez, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Félrehúzzuk, beleszórjuk a kókuszreszeléket, és hozzáadjuk a vajat, majd addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Forrón óvatosan rákanalazzuk a kekszekre, és elegyengetjük.

Jöhet a következő réteg. A 4 dl tejet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a cukrot, és apránként, folyamatosan kevergetve a búzadarát is. Sűrűre főzzük, beleszórjuk a kakaóport, beledobjuk a vajat és addig keverjük, amíg a vaj el nem olvad, és a kakaó egyenletesen be nem színezi a tejbegrízünket. Rásimítjuk a kókuszos rétegre, és gyorsan, amíg forró, kitesszük a tetejét is kekszekkel.

Egy dupla aljú edényben, vagy gőz felett a tejet a csokival összeolvasztjuk. Ha felolvadt, ezzel befedjük a kekszeket, megszórjuk kókuszreszelékkel, és hagyjuk kihűlni, majd hűtőben pihentetjük tálalásig.

TIPP: ha nem kapsz kókusz ízű pudingport, készítsd tejszínessel, vagy vaníliással, de a kókuszreszelékből ez esetben dupla mennyiséget keverj hozzá.

A kókuszos tejbegríz tortát kóstoltad már?

tejbegríz torta

És a szintén kókuszos pudinggolyókat?

pudinggolyó

Magyarország egyik legnagyobb receptes portálját itt találod, kukkants be:

10653620_895834037112166_7078679370763185544_n

Gyere Facebook-ra is, hogy minél többen legyünk! 🙂

regi

Vélemény, hozzászólás?