Desszert Golyók sütés nélküli édességek

Pudinggolyó

Gyerekjáték az elkészítése, isteni finom, és az egész család imádni fogja.

pudinggolyó

Nálunk semmi perc alatt fogytak el ezek a helyes kis golyók, és még a keserű kakaópor se riasztotta el az aprónépet, egészben kapták be őket, és csupa kakaós kezecskék és szájak követelték a repetát. 🙂 Készült natúr és aszalt áfonyás változat, volt amit kókuszreszelékbe, volt amit kakaóba forgattam. A hamis raffaello golyókat készültem már napok óta legyártani, de mindig elfelejtettem tejport v. sűrített tejet venni. Tehát az itthoni hozzávalókból kellett dolgoznom, így lettek inkább pudinggolyók. Lássuk, mit használtam.

DSCF6924

Hozzávalók
1 csomag vaníliás pudingpor
5 ek cukor
4 dl tej
5 dkg kókuszreszelék
15-20 dkg darált keksz
aszalt áfonya (elhagyható)

hempergetéshez kakaópor/kókuszreszelék

3 dl tejet elkezdek forralni, a maradék tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverem. Amikor forró a tej, hozzáadom a pudingos keveréket, és addig kevergetem, amíg be nem sűrűsödik. Még melegen hozzáadom a kókuszreszeléket (az aszalt áfonyát is ekkor tettem bele, de nagyon apróra vágva), és félreteszem hűlni.

Ha kihűlt, annyi darált kekszet keverek hozzá, amennyivel szépen összeáll az egész annyira, hogy golyókat tudjak formálni. (Megkóstolhatjuk, mert ha nem elég édes, hozzászitált porcukorral még orvosolhatjuk a problémát.) Picit vizes kézzel megformázom a golyókat, amiket vagy sima kakaóporba, vagy kókuszreszelékbe forgatok. Tálalásig hűtőben pihentek.

Még több falatnyi desszertre vágysz?

Mit szólsz a Nutellás piskótagolyókhoz? (Katt a képre!)
nutellás piskótagolyó

Esetleg a pilóta kekszgolyókhoz?
pilóta golyók

Vagy a szeszélyes golyókhoz?
szeszélyes golyók

Sőt, ITT még találsz pár golyót, kutass bátran! 😉

Számtalan recept közül válogathatsz a Receptneked.hu oldalon is!
10653620_895834037112166_7078679370763185544_n

És ha Facebook-on keresnél, itt találsz meg:
regi

Vélemény, hozzászólás?