Desszert

Marcipános-csokis piskóta körtével

Egyszerű piskóta, mely ezer módon variálható. Ezúttal került bele mindenféle földi jó…. 🙂

DSCF1243

Amikor édességre vágyunk, de nincs kedvünk receptet keresgélni, meg sietünk is, akkor a piskóta mindig tökéletesen beválik erre a célra. Időnként változtassunk az ízesítésen, és akkor garantáltan nem fogjuk sose megunni. 😉 Olajos piskótát sütöttem, aminek igazán könnyű, laza szerkezetű a tésztája, ami önmagában is elég élvezetet nyújt (pl. torták alapjául), de feldobva ezekkel a finomságokkal igazán finom csemege lesz belőle.

Hozzávalók
150 g cukor
240 g liszt
20 g kakaópor
1,15 dl tej/víz
1,15 dl olaj
3 tojás
3/4 cs sütőpor
2 kisebb körte
8 dkg marcipán massza
8 dkg csokilencse (vagy aprított étcsokoládé)

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 100 g cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd amikor már kezd összeállni, fokozatosan hozzáadva a maradék 50 g cukrot, keményre verjük.

A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A cukros sárgájához felváltva adjuk hozzá a lisztes keveréket és a folyadékokat (olaj, tej/víz). Simára keverjük, majd beleszórjuk az apróra kockázott (vagy lereszelt) marcipánt, a csokilencsét, és a szintén felkockázott körtét.
Sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent, liszttel vékonyan megszórt) tortaformába öntjük (26 cm-es), és 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 40 perc). Porcukorral meghintve kínáljuk.
Az olajos piskóta receptjét már használom egy ideje, Dettinél bukkantam rá. Eredetileg Kiskuktától származik.