Desszert Menü

Citromos-tejszínes piskóta

DSCF5340_3

7 perces desszert. A tál és a hozzávalók elővételétől a hűtőbe kerülésig. Nem mértem, de tuti nem több. Max. 8 😀

Ideális időhiányban szenvedőknek, sütni nem szeretőknek, vendégségre előző nap rákészülőknek, és természetesen a citrom kedvelőinek. Mivel babapiskótából készül, így sütnünk se kell. 😉 Amilyen hamar elkészül, olyan hamar fog elfogyni is. Ez tuti, eddig nálunk mindig így volt. Tesóm a szakértője ennek a desszertnek, már tavaly is meglepett minket az Ünnepekre, az idén is hozott. Az utolsó falatig elfogyott. Másnap én is készítettem egy kisebb adagot a hozzánk érkező vendégeknek, eskü nem hazudok, de Férjnek már nem jutott. Úgyhogy ma ismételnem kellett (mert B. is a rabjává vált). Készült egy pohárnyi adag a fotó kedvéért, de a többi egy nagy üvegtálba zutty bele, azt majd szépen kikanalazzuk. Ha szeretnénk vendégeknek szépen tálalni, akkor vegyük elő csini poharainkat, és darabolt piskótákból egyesével gyártsuk le az adagokat. (Ez plusz perceket vesz igénybe, nem ér reklamálni, hogy nem tudjátok tartani a 7 percet! 😀 ) Díszíthetjük citromkarikával, csokireszelékkel. A sikert meg zsebeljük be. A receptet minden citromkedvelő el fogja kérni! 😉

Nekem ma nem sikerült az eredeti verziót legyártanom, mert meglepődve tapasztaltam, hogy a tejszínem elfogyott. Ja, hogy mindenkinek karamellkrémet gyártottam, és azért? No sebaj 🙂 Majd holnap feltankolok. Addig is elkészült abból az 1 dobozból, ami még volt. 2 dl tejszín is megteszi, ha több nálatok sincs, de 4-el az igazi! 😉

Hozzávalók

Kb. 15-20 db babapiskóta, 4 dl tejszín, 2,5 dl tejföl, 250 g mascarpone, 1/2 citrom reszelt héja, 1+1/2 citrom leve, 5 ek porcukor

(a másik verzió, ha a mascarponét kihagyjuk, ez esetben 4,5 dl tejfölt használjunk – és hogy ne ázzon el a piskóta, habfixáló se árt, de nem égető)

A tejszínt a porcukorral felverjük. Ha kész, hozzáadjuk a tejfölt, a mascarponét, a reszelt citromhéjat és a citromok levét. A piskóták felét eltördeljük, egy tál aljára pakoljuk, rákanalazzuk a krém felét, újra piskóta, újra krém. Csokireszelékkel és citromkarikával díszítjük. Hűtőbe tesszük, és egy éjszakára pihenni hagyjuk, hogy puhuljon a piskóta. Másnap tálaljuk, a bókokat bezsebeljük! 😉

Köszi Tesó a receptet!

Vélemény, hozzászólás?