Sós falatok Szilveszter

Szilveszteri sós ajánló + 1 mártogatós

DSCF0791

A karácsonyi 10+1 keksz-ajánló után mit szólnátok egy szilveszteri verzióhoz? Jöjjenek a kedvenceim csokorba szedve. A recepteket a képekre kattintva megtaláljátok.

Az örök jolly joker, ami eddig kivétel nélkül mindig mindenkinél sikert aratott, és amihez nincs szükséged semmi olyanra, amit ne találnál meg a konyhádban általában.

Sajtos rúd

sajtosrúd_2

Ha mégsem nyeri el a tetszésed ez a roppant egyszerű ropogtatni való, vagy szimplán másra vágynál, választhatsz pogácsát is. például egy sonkásat. Isteni finom a tésztája!!

Sonkás pogácsa

sonkáspogi_2

És ha már pogácsa, maradjunk is ennél. Ha van még elfekvőben a hűtőnkben liba-, vagy kacsazsír Márton-napról, ne habozzunk, süssünk belőle pogácsát, lilahagymával.

Lilahagymás pogácsa liba(kacsa)zsírral

DSCF8691

Ha nektek is van lefagyasztva medvehagymátok, szedjétek elő bátran! 😉 Egy burgonyás pogácsa receptet láthattok most.

Medvehagymás pogácsa 1.

medvehagymáspogi_2

De akár maradhatunk a burgonya nélküli, hajtogatós változatnál is, és ha van bármilyen más zöld fűszeretek, amit szívesen használtok, lecserélhető a medvehagyma. Én tuti előszedek holnap egy csokorral a hidegről. 🙂

Medvehagymás pogácsa 2.

medvehagymás2

Következzenek a kenyérrudacskák, más néven grissini. Sima, tekert, paradicsomos, vagy zöld…. amelyiket csak szeretnénk 😉

Grissinik

grissini

DSCF4157_2

DSCF4076_2

DSCF5190_2

Egy igazán pikáns sörkorcsolya a következő delikvens, igaz ezt jobb asztalnál fogyasztani, a magok potyoghatnak.

Sokmagos ropogtatós

DSCF3606_2

A leveles tészta sokszor húzhat ki minket a “bajból”, elég csak előkapni, és már kezdhetünk is vele bármit, amit szeretnénk. Például tekerhetünk csigát belőle.

Sós csigabiga

DSCF0791

A vendégeket nem csak nasival, hanem kicsit laktatóbb vacsival is kínálhatjuk. Süssünk pizzát! 😉 Hogy mit teszünk rá, az csak rajtunk múlik. Én most egy tejszínes-csirkés-cukkinis-paradicsomosat mutatok!

TCPC pizza

DSCF2591_2

És végezetül, ha a grissiniket választjátok, vagy bármilyen bolti ropogtatni  valót, chipset, mutatok egy nagyon fincsi mártogatóst hozzá! Nem muszáj, hogy spenótos legyen, csinálhatjuk chilisre is, vagy jó fokhagymásra, ahogy jól esik! 😉

Guacamole

DSCF4124_2

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?