BULI KAJA Húsvét Sós falatok Szilveszter

Túrós puffancs

Összekevered, a tepsire halmozod és megsütöd…. Pikk-pakk kész van, és még finom is! 🙂

IMG_4821_2

A recept már akkor megfogott, amikor Andi, a Salátagyár blog és Webáruház tulajdonosa megosztotta. Gyakorlatilag több, mint 1 éve már ennek. Az ok, amiért mégsem készült el eddig, csupán az, hogy iszonyú mennyiségű recept jön velem szembe nap, mint nap, és egyszerűen ebből a rengeteg “adatételhalmazból” válogatni azt jelenti, hogy néha ez-az kiesik, vagy átmenetileg elfelejtődik, vagy szimplán hozzávalók hiánya miatt csúszik a projekt. De a héten reggel újra megosztotta a Facebook oldalán, és láss csodát, volt mindenem itthon, bontott túróm, zablisztem is.

Reggeli híján voltam, ezért 2 opció közül választhattam: vagy elrobogok egy közeli pékségbe/boltba, vagy sütök valamit. Tehát ez a recept pont jókor talált rám újra, és fél óra múlva már ettem is. Nem igazán pogácsa állagú, nincs az a kis talpacskája, ami egy igazi, jó pogácsának van, viszont az élvezeti értékéből ez semmit sem vett el. Volt egy kis Jamie féle makréla krémem, abba mártogattam, úgyhogy elmondhatom: bitang jót reggeliztem. 🙂

Nyilván nem én lennék, ha nem változtatnék 1-2 dolgon, de úgy terveztem, hogy a családnak is adok belőle (csak férjnek jutott pár darab), ezért nem mertem 100%-ban használni a zablisztet, de olyan minimális fehér liszt került bele, hogy legközelebb abszolút el is fogom hagyni.

A recept eredetileg a Betűleves blogról indult hódító útjára. 🙂 Nézzük, nálam hogy készült.

Hozzávalók
25 dkg túró
2 tojás
1,5 mk só
bors
3 ek zabpehelyliszt
(nálam 2 ek zab + 1 ek fehér)
2 ek zabpehely
1 csipet sütőpor
1 nagyobb szál újhagyma felaprítva
reszelt sajt a tetejére

A történet rém egyszerű, mert csak mindent össze kell keverni. 🙂 A túrót a tojással, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a lisztekkel elkevert sütőport, majd a zabpelyhet is, és jól összekeverjük. Az újhagymát apróra vágjuk és beleforgatjuk.

Az így kapott masszából kb. 2 teáskanálnyi adagokat sütőpapírra halmozunk.

IMG_4815

A halmok tetejét reszelt sajttal megszórjuk.

IMG_4817

200 fokra előmelegített sütőbe tolva kb. 18-20 perc alatt szép arany színűre sütjük.

Facebbook oldalamat itt találod, gyere, várlak! 😉

Több tízezer szuper és kipróbált recept a Receptneked.hu oldalán!