Desszert

Diós-almás “ötperces”

Gyerekjáték elkészíteni! 😉

IMG_4808_2

Ez a süti gyakorlatilag az “Almás-mákos kétperces” tesója, amit velem együtt ti is rettentően szerettetek. Igaz, a “kétperces” jelző miatt kaptam aztán hideget és meleget is, pedig tényleg egy rendkívül gyors édességről van szó, főleg ha még a mákot is darálva vesszük. Esetemben most a dió darálására is kellett időt fordítanom, és hagyok nektek is rá pár perc plusz időt, de tényleg nem fog 5 percnél tovább tartani az összekeverése, ígérem. Aztán betoljátok a sütőbe, és csak várni kell, hogy kész legyen. Ma nagyon ügyesen oldottam meg a dolgot, korán kész lett a húsleves, így a sütit összekevertem, betoltam a sütőbe, és mire megettük a levest ebédre, már ki is hűlt… szóval ezen a fotón még tényleg langyos volt a sütemény. 🙂 Hátha kedvet kaptok hozzá, hogy ég ma elkészítsétek, ezért gyorsan írom is, mit tettem bele.

Hozzávalók
1 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 csapott tk szódabikarbóna
1 dl olaj
10 dkg darált dió
200 g tejföl
1 közepes Jonagold alma
(vagy más, kevésbé lédús alma)
fahéj, reszelt citromhéj
(opcionális)

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A tojást a cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is elkeverjük, majd mehet bele a szódabikarbónával elkevert liszt. A tejföllel kissé fellazítjuk, majd beleforgatjuk a darált diót, végül közvetlenül belereszeljük az almát. (Nem nyomkodtam ki a levét, ezért is írtam, hogy jó, ha az alma nem annyira lédús.) Ízlés szerint adhatunk hozzá fahéjat, vagy reszelt citromhéjat, én most ezeket se használtam, mégis rettentő finom sütemény lett a végeredmény.

A tésztát sütőpapírral bélelt 30×23 cm-es tepsibe öntjük és a sütőbe téve kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe átsült e a tésztának. Ha már nem ragad rá a hústűre, akkor jó a sütemény. Kissé hagyjuk hűlni, majd porcukorral meghintve már burkolhatjuk is befelé. Ha van időnk, készíthetünk hozzá vanília pudingot, jól fog állni neki! 😉

IMG_4811_2

Gyertek Facebook-ra is, ha van kedvetek! 😉
regi

A Receptneked.hu oldalán számtalan kipróbált, szuper recept közt böngészhetsz. Meríts ötletet! 😉