Túrófánk – mini fánkgolyók 10 perc alatt

Pille könnyű, puha golyók túróval….

Most még az időjárás is kedvez, bár 40 fokban is igazán ki lehet bírni azt a 6-8 percet, amit a golyók sütésével töltünk.

DSCF1194_2

Gyerekkoromban nagyon imádtam az anyukám által készített “egérke” nevű édességet. Fahéjas porcukorral meghintve. Aztán néhány éve, amikor még a terveim közt se szerepelt, hogy én bloggerkedni fogok, vagy egyáltalán ennyit fogok sütni, találtam egy receptet, ami arra a bizonyos egérkére hajazott, csak épp túróval. Nagyon szerettem. Ezt próbáltam meg rekonstruálni fejből a minap, amikor valami extra gyors édességre vágytam. Olyannyira finom golyók készültek, hogy a család első ránézésre a száját húzta, majd 3 (igen, három) perc alatt eltüntette nagyjából az összeset. Ennél pedig nem kell több bizonyíték arra, hogy a túrófánk jó! Sőt mi több, nagyon jó!

Hozzávalók
25 dkg túró
5-6 ek cukor
1 tojás
1/2 cs. sütőpor
4-5 ek liszt
reszelt citromhéj
olaj a sütéshez

A túrót a cukorral elkeverte egy villával, így a túrót is összetörtem. Hozzákevertem a tojást, a reszelt citromhéjat, és végül a sütőporos lisztet. Nekem 5 ek liszttel olyan állagú lett, hogy vizes kézzel golyókat tudtam formálni.

DSCF1188

Ha ennél lazább, szaggassuk teáskanállal az olajba, bár ez esetben a golyók nem feltétlenül lesznek golyók 🙂 Tehát a kész masszából nedves kézzel golyókat készítünk, és bő, forró olajban pirosra sütjük. Porcukorral, fahéjas porcukorral, de akár lekvárral is tálalhatjuk. Szerintem bátran duplázzátok meg az adagot! 😉

Gyertek, Facebook-on is várlak titeket, egészen pontosan itt: HahoPihe Konyhája