Babapercek Desszert Menü

Babapercek – Piskóta Macik

“Bennevagyokatévében!!!” II. rész… 🙂

babavilag_turogomboc2
Mint azt az előző bejegyzésemből (és pár Facebook-os ujjongásomból) megtudtátok, a héten azokat a recepteket hozom Nektek, amik a TV2 Babapercek című műsorában kerülnek adásba március 31. és április 4. között.

A KEDD-i napra jutottak a Piskóta Mackók, melyek kísértetiesen hasonlítanak (külsőleg!!!) a boltban kapható dörmögő társukhoz. (Apropó, kérdezném, hogy csak nekem tűnik úgy, vagy tényleg összementek a bolti medvék????!!!)

Mikor ezt a formát kapta H. az anyukámtól, már akkor tudtam, hogy nagy sikere lesz, és nem tévedtem… Nem is annyira a tészta, sokkal inkább a forma a lényeg. Ha van jól bevált piskóta receptetek, használjátok bátran. Én szeretem az 1 tojásos pikk-pakk receptet, amit már többször is láthattatok a blogon akár meggyes süti, akár torta formájában. Vagy mint pl. ezek a medvék. A forgatásra készült fehér és barna mackó is. Tudjátok, az esélyegyenlőség végett…. bár ma tanultam, (az ursula.cafeblog.hu oldalról) hogy valójában a “jegesmedvék is eredetileg barnák, csak a hidegben kifehéredik a bundájuk…. Ha hull a hó, akkor jönnek elő a jegesmedvék, és mikor süt a nap, kihull a fehér szőrük, és barnák lesznek.” – hát nem cuki!? 🙂

De vissza a gasztro vonalra, tehát készült fehér és barna maci is. Gondolom nem nehéz kitalálni, hogy az egyik kakaó nélkül, a másik meg nem kakaó nélkül.

mackok
A tojást a cukorral elkeverjük, majd az összes többi hozzávalóval egyenként elkeverjük. Csomómentesre dolgozzuk, kivajazott formákba töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. (Ha nem mackók készülnek a tésztából, hanem egybe sütnénk ki a piskótát, akkor a sütési idő megnő kb. 30 percre.)

Félbe vágva lekvárral, mogyorókrémmel, mascarponéval tölthetjük meg.

A videót megtekintheted itt:
mackok4.10-nél kezdődik a Napi Tanács

dörmi macik

A saját, névvel ellátott fotó kivételével a többi a csatolt videóból lett kiollózva!

A túrógombóc hernyóról készült bejegyzést és videót itt találjátok:
http://hahopihe.receptneked.hu/2014/04/01/babapercek-turogomboc/

Vélemény, hozzászólás?