Desszert Palacsinta

Forrázott kefires palacsinta

Van olyan, hogy az amúgy is puha palacsintánál is puhább? Van bizony! 🙂 Ha kefirrel készíted, és forró vízzel, a tiéd is olyan lesz, hogy szinte olvad a szádban a tészta!

forrázott kefires palacsinta

Tegnap érkeztünk haza a Balatonról, egészen pontosan Szántódról. Az utolsó nap hiába sütött a nap, óriási szél volt, de mi annyira jól éreztük magunkat egész héten, hogy nem siettünk haza. Egy kiadós ebéd után lecuccoltunk a partra. Abban a reményben, hogy a beszélgetés, játék és egyéb szórakozás mellett betolunk pár darab palacsintát is lezárva ezzel a nyarat. Ehhez képest egy tábla fogadott a büfénél: PALACSINTA NINCS! Kérdeztem mikor lesz, mire mosolyogva közölték, hogy jövőre… Úgyhogy némi űr maradt az utolsó napban. Nincs palacsinta. Az űrt pedig pótolni kell. Úgyhogy ma sütöttem. Már reggel. Mert ilyenkor gyorsan kell. Azonnal. Hogy ne érezzem azt a nagy hiányt 🙂 És hogy új receptet is kapjatok, így készült el ez a fincsi kefires változat. Noha a hűtőt kitárva már tudtam, hogy a kefirből készül majd, nyomtam egy guglis keresést, és úgy bukkantam rá erre a forrázott változatra, amit az én fél literes kefiremhez szemre igazítottam.

Hozzávalók
2 tojás
csipet só
csipet szódabikarbóna
2 ek cukor
3 ek olaj
0,5 liter kefir
6 dl forró víz
~45-50 dkg liszt

forrázott kefires palacsinta

A tojásokat a csipet sóval, a cukorral, az olajjal és szódabikarbónával kihabosítjuk. Hozzáadjuk a kefirt, elkeverjük, majd a liszt felét. Beleöntjük a forró vizet, majd jöhet a liszt másik fele, és csomómentesre keverjük. Innentől lehet “játszani” vele, mert nagyban függ a liszt minőségétől, hogy milyen állagot érünk el. Ne legyen túl híg a tészta, de szépen tudjuk csurgatni a serpenyőbe. Palacsinta sütőt forrósítunk, icipici olajat cseppentünk minden palacsinta alá, amit elrázogatunk. Merőkanállal óvatosan belecsurgatunk egy kevés tésztát a serpenyőbe, amit a másik kezünkkel úgy rázogatunk, hogy szépen elterüljön, elfolyjon a tészta. Arany színűre sütjük az egyik oldalát, majd óvatosan megfordítjuk (nekem egyáltalán nem szakadt) és a másik oldalát is készre sütjük. Ízlés szerint megtöltjük, és kínáljuk.

Még palacsinta a blogon:

Palacsinta SZÍVesen, mentás csokiöntettel
Mákos palacsinta tojásfehérjéből
Lisztmentes palacsinta mangókrémmel
Zabpelyhes palacsinta almával töltve
Mogyorókrémes palacsinta fehérboros körte szósszal

Ha pedig szeretnél első kézből értesülni az új bejegyzésekről, vagy belefutni a régiekbe, gyere Facebookra is!

Kollázs
HAHOPIHE KONYHÁJA

Vélemény, hozzászólás?