Babapercek Desszert Főétel Menü

Babapercek – Túrógombóc

Bennevagyokatévében!!!! :-)
(Meg néha a családom egy része is…)

babavilag_turogomboc2

Gasztronómiai “pályafutásom” első igazán nagy mérföldkövéhez érkeztem. Ugyanis életemben először tv-adásban szerepeltem! Juppiiii! No persze mindenki lépcsőnként halad, tehát nem rögtön egy órás műsort kaptam a TV Paprika csatornáján, de legalább annyit jelent nekem ez a szereplés, ha nem még sokkal többet! A TV2 megkeresett pár héttel ezelőtt azzal a kéréssel, hogy forgathatnának-e nálam egy rövid blokkot a csatornán futó Babapercek műsorba. Férj tudná talán szavakkal jellemezni, hogy mi zajlott le itt a megkeresés után, mint a hülye röpködtem a lakásban, nem tudtam kit hívjak fel, mert mindenki fel akartam, ugyanakkor még elkiabálni se akartam. Tehát nagyjából el tudjátok képzelni a szitut, ahogy egyik szobától a másikig, majd vissza, aztán a harmadik szobáig, telefon a kezemben, közben vigyorgok, aztán Férj is röhög, bár ő kizárólag rajtam… és ez ment úgy 1 órán keresztül, végül egyik Tesómat felhívtam, mert muszáj volt, de mást nem mertem, de a szokásos köröket a lakáson belül még lejártam, vagyis lerepültem. És igen, a forgatás megtörtént, és ezzel együtt most egész héten minden nap megkapjátok azokat a recepteket, amiket a TV2 a Babapercek műsorában március 31. és április 4. között délelőtt lead. Az ételek gyerekek-re lettek szabva, így mindegyikből készült valami mókás, arcokat kaptak az ételek, vagy csak kidíszítődtek. Kezdjük az első nappal… HÉTFŐ!

babavilag_turogomboc
A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk, majd félretesszük. A tejet a cukorral és a csipet sóval elkezdjük forralni, majd fokozatosan hozzászórjuk a búzadarát. Folyamatosan kevergessük, hogy ne égjen le, és ne csomósodjon össze. Ha kész, egy nagyon sűrű tejbegrízt fogunk kapni. Picit félretesszük hűlni (csak hogy ne legyen forró), és hozzáadjuk a túrót. Ha nem elég édes, porcukrot szitálhatunk még hozzá. Nedves kézzel golyókat gyúrunk belőle, a zsemlemorzsában a fej kivételével a golyókat meghempergetjük, majd tálaljuk. A hernyó fejét marcipánnal dekorálhatjuk. A testhez pedig egyre kisebb golyókat gyúrunk, hogy végül kijöjjön a hernyó forma.

A videót megtekintheted itt:
babavilag_turogomboc

5.30-nál kezdődik a napi tanács…

túrógombóc

A bejegyzés tervek szerint aznap jelent volna meg, amikor lement műsoron, azonban mint ahogy a videón is látszik, a nevemet lehagyták. Ezt “picit” zokon vettem, így a korrigálásig nem terveztem megjelentetni a bejegyzést. Elnézést kértek tőlem a kellemetlenségért. A keddi felvételnél már “címkézve” vagyok 🙂 És bízom benne, hogy ez így lesz a többinél is….


A saját logómmal ellátott fotó kivételével a többi a csatolt videóból lett kiollózva!

Köszönet a forgatás élményéért, én nagyon élveztem! 🙂 A stáb mindhárom tagja kedves volt, és türelmes!
Köszönet az Nlc-nek és a többi portálnak (Cafeblog, Startlap, Kell egy jó recept), hogy cikkeznek olykor velem, lehetőséget adva ezzel, hogy egyre többen rábukkanjanak a blogomra.
Köszi Család, hogy olvastok, és az összes többi Olvasónak is köszönöm!

Ez most olyan Oscar gálásra sikeredett, bocsesz 😀

Világbéke…. HahoPihe voltam… 😀 és vagyok…. és leszek…. Gyertek minél többen!

 

2 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?