Desszert Fagylalt Menü

Nagyon csokis csokifagyi egyszerűen

Bárki bátran hozzáláthat az elkészítéséhez, mert sem gyakorlatra, sem fagyigépre nincs szükség! Hozzávalót is csak alig-alig igényel, talán a tejszín az egyetlen, amit  nem tart otthon mindenki készenlétben… (kivéve az olyan elvetemült bloggereket, mint én is vagyok 😀 )

egyszerű csokifagyi

Ez egy próbakísérlet volt részemről. Noha egy fagylaltot már láthattatok a blogon, az soknak éppen nem mondható. Tehát fagyi gyártására adtam a fejem. Mégpedig tejszínből. A terv nem ez volt, de amikor mindent előkészítettem, férj hátulról bekiabált, hogy nem e használhatnánk fel a projekthez a kakaóport. Egy ismerőse készíti azzal a cukrászdájukban a fagyit, ami állítólag nagyon fincsi. A recept ugyan nincs meg, de ha kakaó, ám legyen. A tejszín és cukor maradt, a többi hozzávaló távozott. Helyettük jött a kakaó. Egy durván csokis (izé, kakaós? de olyan meg nincs, hisz a csoki is kakaóból van) fagyit kaptam, ami egyszerűen kiabál a piros gyümölcsök után, mint a málna, vagy a ribizli. Hát nem gyönyörű?

Hozzávalók
4 dl tejszín
2 ek kakaópor
(nem Nesquick)
6 ek porcukor
étcsokoládé
(opcionális)

egyszerű csokifagyi

Semmi más dolgunk nincs, mint a kakaóport és a cukrot beleszórni egy öblös tálba, ráönteni a 4 dl tejszínt, és az egészet krémes állagúvá verni robotgéppel. Kóstoljuk meg, lehet, hogy kicsit több cukor után kiált, ezt porcukorral korrigálhatjuk, alakítsuk az ízlésünkre. Tehetünk bele apróra vágott csokidarabokat is, de az is elég, ha csak a végén szórjuk/reszeljük meg vele. Az így kapott kakaós tejszínkrémet helyezzük egy tálba, és tegyük az egészet mélyhűtőbe. Innentől egy pici figyelmet igényel a dolog, mivel nincs fagylaltgépünk. Hagyjuk úgy 1 órát a fagyasztóban, majd vegyük ki, és a kézi robotgéppel keverjük át az egészet. Mehet vissza. Innentől fél óránként keverjünk rajta, egészen addig, amíg tudjuk, vagyis nem fagy készre. Ezzel elkerülhetjük a jegesedést, és krémesebb fagylaltunk lesz a végére. Tálalás előtt néhány perccel szedjük ki a fagyasztóból, hogy gombócokat tudjunk szedni belőle. Szórjuk meg étcsokival, és rengeteg piros gyümölccsel. Kevésbé szívbajosak tejszínhabbal is megkoronázhatják! 😉

Gyertek Facebook-ra is, ha még nem jártatok volna nálam, szeretettel várok Mindenkit!

Vélemény, hozzászólás?