Pizza

Lusta “pizza” (serpenyőben)

15 perces pizza, ami valójában csak deréktól felfelé hasonlít nagy tesójára, az olasz, kemencében sült pizzára. De ha kicsit másra vágysz, mint a hagyományos, akkor ez a recept Neked szól!

serpenyős pizza

Hosszú hetekig szemeztem a recepttel drága Petra blogján (aki nem gasztro blogot vezet, hanem annál sokkal izgalmasabb én-blogot, aminek legtöbb bejegyzését csak mosolyogva lehet elolvasni), hogy ki merjem e próbálni, hogy egyáltalán működik e. Kár volt eddig húzni az időt, hamar barátságot kötöttünk. 🙂 Nyilván nem árt megjegyeznem, hogy senki se várja a kemencében sült, élesztős, ropogós pizza feeelinget, mert ha azt várod, csalódni fogsz. Ha viszont nyitott vagy az új dolgokra, akkor hajrá! A tésztája engem a tejes pitére emlékeztet (ja, hogy még az se került fel a blogra? – nem ártana pótolni…), kicsit ruganyos, de nagyon puha, komolyan mondom élvezet volt enni. Lesz folytatása más variációkban is elkészítve. 5 percet kell rááldozni a serpenyőbe kerülésig, aztán megsül magában röpke 10, de inkább 15 perc alatt, rá se kell nézni. 😉 Jó, mi? Kiütni nem fogja a nyeregből a ropogós, kemencés változatot, de nagyon jól megfér mellette 1-1 lusta napon. 😉 Próbáljátok ki bátran!

Hozzávalók
6 ek tejföl
2 ek majonéz
2 csipet só
bors, esetleg oregano
2 tojás
9 ek liszt

Tetejére
pizzaszósz
bármi, amit szeretünk
sajt

serpenyős pizza

 Az eredeti recept szerint 4 ek tejföl és 4 ek majonéz kell a tésztához. Én a majonézt sokalltam, meg amúgy se szeretem, ha sokat esznek belőle a gyerekek, ezért a tejföl adagját növeltem a majonéz rovására. A 2 tojást a sóval, a fűszerekkel elkevertem, hozzáadtam a tejfölt és a majonézt, elkevertem, majd hozzáadtam a lisztet, és ezzel is csomómentesre kevertem. Egy nokedlinél valamivel sűrűbb, de arra “hajazó” tésztát kaptam. Érdemes a pizzafeltéteket itt és most előkészíteni. A serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd beletesszük a tésztánkat, amit elegyengetünk, és azonnal mehet rá a pizzaszósz, és az egyéb feltétek (felvágott, kolbász, hagyma, kukorica, gomba, paradicsom, szóval bármi), végül a sajt. Egy fedőt teszünk a pizzára, és végig alacsony lángon 10-15 perc alatt készre sütjük. Én 2x megnéztem az alját villa segítségével, hogy nem e ég, mert a szélén a paradicsomszósz kicsit kezdett odakapni, de végül kutya baja nem lett az egésznek, tökéletesen megsült. Nekem szükség volt a 15 percre ehhez.

Ha mégis a hagyományosabb ízeket kedveled, némi kutatómunkával találsz pizzavariációkat korábbról a blogon! 😉

Gyertek, csatlakozzatok bátran Facebook oldalamhoz, ha van kedvetek! ITT megtehetitek! 😉

Forrás: bouvet.cafeblog.hu

2 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?