Sütőporos lángos – 15 perc és kész!

Új dimenzió a lángosok világában…
Nem csalás, nem ámítás, 5 perc alatt összeállítod a tésztát, és 10 perc alatt kisütöd. Isteni finom, enyhén roppanós a kérge, belül mégis puha. Ha extra fűszerekkel dúsítod, tovább fokozható az élvezet! Nálunk most pizzás lángos készült, az egész család imádta!

sütőporos lángos

Nyilván más ízvilágot kapunk, mint a strandokon kapható lakókocsis lángos. De mi úgy ítéltük meg, hogy van ugyanolyan jó…. sőt, megkockáztatom, hogy nekem tán jobban is ízlett. Ugyanis kevés helyen lehet kapni igazán jó lángost. Nálunk itt a városban van egy törzshelyünk, néha-néha megfordulunk ott, isteni finom a lángosuk. Pont olyan, amilyennek lennie kell. Átsült, se nem vékony, se nem vastag, nincs lyuk a közepén, harapható, és nem tocsog az olajban.

Most is épp ilyen lángosért készültem, de zuhogott az eső. Viszont az idő sürgetett, úgyhogy tettem egy kísérletet a sütőporos változatra. Lesz folytatása, én oda voltam meg vissza tőle, és a pizzás fűszerkeverék a tésztájában egyenesen rabul ejtett. Próbáljátok ki, szívből ajánlom. Nem fog tocsogni az olajban, harapható, kissé ropogós lángosokat fogunk kapni, ami üresen is eteti magát, és nem feltétlenül igényel feltétet a tetejére. De nyilván nem rontunk vele rajta! 😉 Próbálgassátok, szeressétek, remélem nektek is kedvencetek lesz!

Hozzávalók
40 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 tk só
1,5 tk pizza fűszerkeverék
(elhagyható)
3 ek olíva olaj
2 ek kefir
1,5-2 dl víz

sütőporos lángos

A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle, amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel, de rátok van bízva) lisztezett felületen. Ezeket bő, forró olajba helyezzük, megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalukat. Papírtörlőre helyezzük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj. Az íze isteni finom lesz! Jó étvágyat hozzá!

Gyertek Facebook-ra, hogy ne maradjatok le az új receptekről! 😉

Szólj hozzá!