Desszert Fagylalt Menü

Jégbe zárt szeder – Készíts magad jégkrémet!

Ha a gyerekek nem eszik meg a finomabbnál finomabb gyümölcsöket, hát cselezzük ki őket…

Azért a jégkrémet már kevesebb gyerek utasítja el, mint a gyümölcsöket, ugye? Hát még ha pálcikás nyalánkságot kaphatnak a kezükbe. Nálunk imádták. És ez tényleg gyümölcsből készült, nem holmi vacak színezékből, meg aromából. Erre bizonyítékul szolgál egy hófehér nadrág is…. mert ugye azt megmondtam a gyerekeknek, hogy nadrágot levenni, de azt már nem rágtam a szájukba, hogy ha félretettem a lépcsőre, akkor ne azon állva egyék a jégkrémet… azt hiszem van még mit fejlődniük. És nyilván nekem is a kommunikációt illetően… 😀

jégkrém

Hozzávalók
20 dkg szeder
(vagy bármilyen gyümölcs)
10 dkg tejföl
2 ek porcukor
(édesítő, méz, ki mit szeret jobban)
1 dl tejszín

Semmi extra dolgunk nincs, mint a szedert a tejföllel és a cukorral kikeverni. Botmixerrel érdemes dolgozni, hogy krémes legyen, de nem baj, ha maradnak benne gyümölcsdarabok. A tejszínből kemény habot verünk, és ezt is beleforgatjuk. Jégkrémformákba töltjük, jól megütögetjük (én is megütögettem, de nem eléggé, ezért vannak itt-ott lyukak, de ez úgyse fog senki érdekelni), beleszúrjuk a pálcikákat, és fagyasztóba tesszük. Mielőtt kiszedjük, rövid ideig forró vizet folyassunk a formára, hogy könnyebben ki tudjuk húzni a jégkrémet. Fehér, és világos nadrágokat tegyük el a közelből, lehetőleg csak pucér gyerekeknek szolgáljuk fel, mindezt úgy, hogy a kert közepére állítjuk őket, mert a csúszdán is képesek végigfolyatni. Bár tökre nem tudok rájönni, miért akarnak jégkrémmel a kezükben is felmászni lentről fel. Ezek a dolgok amolyan belső késztetések, amik minden gyerekben ott bujkálnak és néha előtörnek? Költői a kérdés… 🙂 Vidám jégkrémezést!

Tipp: az interneten böngészve olykor horror árat elkérnek 1-1 jégkrém formáért. Ha nyitott szemmel jártok, töredék áron is beszerezhetőek.

Ha még szeretnétek jeges dolgok receptjei közt böngészni, akkor kattintsatok IDE!
A felhozatal hamarosan bővülni fog!

Ha pedig szívesen csatlakoznátok hozzám a Facebook-on, akkor pedig kattintsatok IDE!

Vélemény, hozzászólás?