Desszert Húsvét Menü

Répatorta bögrésen – nem csak Húsvétra!

Kókuszos-citromos változat.

kókuszos répatorta

Valamilyen okból kifolyólag a répatortát mindenki az Ünnepekhez köti. Így szokták a blogokat ellepni Karácsony, majd Húsvét előtt ezek a receptek. Engem elkerült eddig ez a répatorta-láz, viszont most úgy alakult, hogy jó sok répám feledésbe merült. Ergo gondoltam becsatlakozok a répatortások táborába.De más ízekkel. A kiindulási pontom a Salátagyár Fitt mandulás répatortája volt. Azonban ez nem lett sem fitt, sem mandulás, és a tetejére se tejföl került. Répa azért van benne. 😀 Így már kissé a sajátomnak mondhatom. Bár délutánra készült, meg holnapra, de a kedvetekért megbontottam egy falatnyit, hogy tudjam, amit ajánlok jó e. Hát több, mint jó! Süssétek meg bármikor, ha felesleges répátok van, de még hétfőig is annyi, de annyi időtök van elkészíteni, ugyanis a leghosszabb időt a répa reszelése veszi el, ezt leszámítva az egész gyerekjáték!

Hozzávalók
2,5 dl-es bögre

1 bögre liszt
1/2 bögre (barna)cukor
3/4 bögre olaj
1/2 bögre kandírozott citromhéj
(lehet mazsola, vagy bármilyen más aszalt gyümölcs is)
1 + 1/2 bögre reszelt sárgarépa
(kb. 2-3) közepes szál
2 tojás
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk fahéj
1/2 tk szerecsendió
1 tk vanília kivonat/aroma
1/2 bögre kókuszreszelék
(vagy dió, mandula)
csipet só

Tetejére:
25 dkg mascarpone krémsajt
2-3 ek porcukor
1 dl tejszín
1/2 lédús citrom leve

A 2 tojást a cukorral és a vanília kivonattal felhabosítjuk. Hozzáöntjük az olajat, ezzel is eldolgozzuk. Hozzáadjuk a reszelt répát és a kandírozott apróra kockázott citromhéjat, majd a lisztet elkeverjük a kókusszal, fűszerekkel, a csipet sóval, a szódabikarbónával, és végül ezt is a tésztához öntjük. Csomómentesre keverjük, és sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt, de tűpróbáig sütjük.

Közben kikeverjük a tetejére krémet. A tejszínt kemény habbá verjük (félidőben hozzászórjuk a porcukrot), majd hozzáadjuk a mascarponét, és a citrom levét, de ezzel már csak addig keverjük, amíg össze nem áll egyneművé a krém. A kihűlt tésztára rákanalazzuk, és elsimítjuk. Ha kedvünk van kidekoráljuk, ha nincs kedvünk, megesszük “pucéran”. Én marcipánból készítettem rá pár répácskát, mert úgy “szokás”. 🙂

Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok minden kedves Olvasómnak!!!

Gyertek Facebookra! ———-> HahoPihe Konyhája

 

2 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?