Húsvét vége recept – Tormás-sonkás tojáskrém

Maradékhasznosítás folyik lassan a csapból is. Én se maradjak már ki a sorból, hisz a hűtőben figyel fél kötözött sonka és 7 db főtt tojás. Gyanítom sokaknál hasonló a szituáció. Kaptok tehát egy ilyen receptet, és ezennel megígérem, hogy jövő áprilisig nem hozok se sonkát, se főtt tojást, áll az alku? 🙂

sonkás tojáskrém

Reya Pikáns tormás tojássalátája egész hétvégén a szemeim előtt lebegett. De valahogy nem volt rá érkezés, és nem készült el. Helyette azonban ma elkészült ennek a tovább fejlesztett verziója nálam, ami már nem salátaként, hanem krémként funkcionál. Pirítósra kenhetjük, vagy valami fincsi ropogóst mártogathatunk bele, például ha maradt pogácsánk, akkor azt! 😉 Brutál jó, ízletes, és egyszerre tűnt el ebben a receptben néhány tojás, némi sonka, és torma is, sőt a hűtőben lapuló medvehagymámból is egy kevés. Tojások pucolásával együtt kemény 2 perces művelet volt ennek az elkészítése.

Hozzávalók
3 főtt tojás
1 ujjnyi szelet füstölt, főtt sonka
1-2 púpos tk torma (ízlés dolga)
1 ek majonéz
1 tk olajban eltett medvehagyma
2 ek tejföl
só,bors

A tojásokat megpucoljuk, egy mély tálba tesszük. Rádobjuk a felkockázott sonkát, a tormát, a majonézt, a medvehagymát, a tejfölt, egy szóval mindent. Fogjuk a botmixert és pürésítjük. Ha túl sűrű, még 1 ek tejfölt tehetünk hozzá. Kóstoljuk meg, mert a sonka sóssága lehet, hogy elegendő, azonban ha mégse, akkor sózzuk, borsozzuk. És készen is vagyunk. Jó étvágyat hozzá!

Tipp: a medvehagyma elhagyható. De tehettek bele metélőhagymát is helyette. Torma helyett mustárral is készíthetitek.

Szólj hozzá!