Desszert

Pudingos-kakaós piskóta (meggyel, barackkal)

Pillekönnyű piskóta krémes pudinggal, meggyel és őszibarackkal….

IMG_6821_2

A piskóta mindig egy jolly joker sütemény, bármilyen gyümölccsel elkészíthető, viszonylag kevés hozzávalót igényel és egyszerű, mint egy faék… 🙂 Az EPRES-PUDINGOS PISKÓTÁT imádta a család, úgyhogy most kaptak egy hasonlót, mégis mást…. 🙂

Hozzávalók
4 tojás
csipet só
10 dkg cukor
2 tk vanília kivonat
1 dl víz
1 dl olaj
22,5 dkg liszt
2,5 dkg kakaópor
0,5 csomag sütőpor
30-40 dkg magozott meggy
1-2 ek cukor
(sárga-, vagy őszibarack – opcionális)

1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
3,5 dl tej
3-5 ek cukor

IMG_6836_2

Puding készítése:

A pudingot kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport és addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Félretesszük hűlni, de időnként keverjük át, hogy ne legyen bőrös.

Piskóta készítése:

A kimagozott meggyet 1-2 ek cukorral (ízlés szerint) elkeverjük, a kissé keményebb őszibarackot kockázzuk fel. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgáját habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a vaníliakivonatot, majd az olajat és a vizet. Keverjük el és adjuk hozzá a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Keverjük csomómentesre, majd fakanállal forgassuk bele a kemény tojáshabot.

Sütőpapírral bélelt, 30 x 25 cm-es tepsibe öntsük a tésztát. A kihűlt pudingot egy teáskanállal foltokban helyezzük a tésztára. Szórjuk rá a gyümölcsöket a pudingos tésztára.

A forró sütőbe téve kb. 30 perc alatt szép világosra sütjük. Akkor jó, ha a tészta részbe belebökünk egy hústűt, vagy villát, és kihúzva már nincs ráragadva a tészta.

Hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.