Desszert Menü

A zabkása márpedig finom!

Nem, zabot nem csak a lovak esznek, hanem egyre több ember is. Legfőképp azok, akik tisztában vannak vele, hogy a zab rendkívül tápláló, energiát adó gabona, tartalmaz B1-, B5- és B6-vitamint, E-vitamint, rostot bőségesen, valamint vasat, foszfort és kalciumot is. Továbbá jótékony hatással van az emésztésre.

zabkása

Az almás változat után íme egy körtés. Ezúttal csak tejet használtam, és kivételesen nem pirítottam meg a szemeket (de meg lehet!). Elkészítése nagyon egyszerű, néhány perc alatt összedobható reggeliről beszélünk.

Hozzávalók
(2 személyre)
5 dl tej
10 dkg zabpehely
méz
fahéj
vanília rúd
körte
(vagy bármilyen szezonális gyümölcs)

zabkása

A tejet a vanília rúd kikapart magjaival forraljuk fel, majd szórjuk bele a zabpelyhet, és kevergetve addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Ezután lehúzzuk a tűzről, picit hagyjuk hűlni, mézzel, fahéjjal ízesítjük, végül megesszük. Jó étvágyat! 😉

A blognak van Facebook oldala is, ITT – arra az esetre, ha szeretnél csatlakozni! 😉

Vélemény, hozzászólás?