Desszert Menü

Gyümölcsös tejpite

Nagyon finom, tortaként vágható tejes sütemény. Megpakolhatjuk gyümölcsökkel, szórhatunk rá fahéjat, porcukrot, bárhogy is teszünk, csak jó lesz! 😉

tejpite

Tejbegríznek indult a dolog, de nyilván megértitek, hogy gríz nélkül elég nehéz azt megvalósítani…. és természetesen erre csak akkor és ott döbbentem rá a konyhában állva, lábassal a kezemben. Ezért a búzadara helyett lisztet használtam, meg amúgy is az egész tök más, mint a tejbegríz, mert sütőben készül. De tej van benne azért. 😀 Meg egy kis körte… Timi receptjével dolgoztam, bár utána bevillant, hogy Bonnie barátnőm is készített már hasonlót nem is olyan régen, ráadásul szilvával. Én meg eleve vacilláltam, hogy szilva vagy körte legyen, végül a körtére esett a választás. Szuper fincsi lett, 5 perc munka, fél óra sütés. Remek vacsora, vagy uzsonna a családnak.

Hozzávalók
3 tojás
10 dkg cukor
2 dl habtejszín
3 dl tej
15 dkg liszt

tejpite

A tojásokat a cukorral nagyon alaposan kikeverjük. Hozzáöntjük a tejszínt, ezzel is elkeverjük, majd a tejjel. Végül hozzászórjuk a lisztet is, és csomómentesre keverjük az egészet. Egy híg tésztát kapunk. Egy tepsit (esetemben 24 cm-es csatos tortaforma) sütőpapírral kibélelünk, pakolunk bele némi gyümölcsöt, majd óvatosan ráöntjük a tésztát. Nem baj, ha néhány gyümölcs felúszik a tetejére, mert nyilván fel is fog. 🙂 180 fokos sütőbe toljuk, és 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd tálaljuk. Jó étvágyat!

HahoPihe a Facebook-on is!

Vélemény, hozzászólás?