Desszert Karácsony Menü Muffin

Rénszarvasos-duplacsokis-nagyoncuki cupcake

DSCF4901_2_2

Nagyon-nagyon Boldog Télapó-napot kívánok minden kedves Cafeblogos-nak (mindkét oldalra), minden Kedves Olvasómnak, Követőmnek!

Én ma ezekkel a dekorált muffinokkal vártam haza a családot. Egy a Kiscsajé, egy pedig a Fiúké. Felesleges volt többet gyártani, mert B. nem eszi meg a marcipánt 🙂 Ő majd jól megnézi, Apa meg majd jól megeszi 🙂

A Facebook-on van egy oldal, “Tortadíszítés alapjai” címen. Naponta rengeteg szuper ötlettel lehet találkozni, gyönyörű torták készülnek. Csak reménykedhetek abban, hogy egyszer én is elérem ezt a szintet, de azt hiszem ehhez már nem árt egy kis kézügyesség. Ennek hiányában maradok az egyszerűbb ételeknél. Nos ezen az oldalon bukkantam rá a héten egy irtóóóóó cukiiiii rénszarvasra, aminél még azt is lefotózták hogyan készül. Egyáltalán nem bonyolult, mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja, max. nem lesz tökéletes, de ha másról nem is, a szarvakról csak felismerhető, nem? 🙂 Na akkor tudtam már, hogy ezt meg kell csinálnom. Tortára terveztem, de az a fránya idő megint nem ment lassabban. Maradtak a muffinok, mégpedig csokival kívül-belül, és a nagyon-nagyon szeretett tonkabab + vanília kíséretében.

DSCF4933_2

Elkészítés

10 dkg puha vajat 12,5 dkg cukorral habosra keverünk. Hozzáadunk 2 tojást, csipet sót,  1 tk vanília kivonatot/aromát, némi frissen reszelt tonkababot (elhagyható), és 6 dkg apróra vágott étcsokoládét. Ehhez felváltva adogatunk hozzá 1 dl tejet/tejszínt és 20 dkg lisztet, melyhez 1 tk sütőport keverünk előzőleg. Muffin formába, papírokba tesszük. Ez a mennyiség annyira elég, hogy a 12 db-os nagy formát egyenként félig tölthessük meg. 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. 10 dkg étcsokoládét kb. 0,5 dl tejszínnel vízgőz felett megolvasztunk. A kihűlt muffinokat ezzel megcsurgatjuk, kókuszreszelékkel (mint hó) dekoráljuk, és a marcipánból (fondant/csokigyurma) megformázott rénszarvasokat ráültetjük.

Mivel Télapó igazából holnap van, nyugodtan elkészíthetjük a gyerekeknek holnap is 😉 Vidám “pirosruhást”-várós estét, roskadásig teli kiscipőket/csizmákat kívánok mindenkinek! 😉

DSCF4948_2

“Hegyen, völgyön mély a hó –
lassan lépked Télapó.
Ősz szakállán dér rezeg,
Messzi földről érkezett.
Kampós botja imbolyog –
Puttonyába mit hozott?
Mindenféle földi jót:
Dundi diót, mogyorót.
Lassan lépked, mély a hó –
Siess jobban, Télapó!”

Rudolf “szabásmintája” erről az oldalról származik: The Cake Directory (Klikk a lépésről lépésre képért!)

Vélemény, hozzászólás?