DSCF4480_2

Habár az összes blogon adventi láz tombol (tudom, nálam is :-D), azért nyugtassatok meg, hogy ti sem csak díszített sütiket és szaloncukrokat esztek minden nap 😉 Ne feledkezzünk meg a 7köznapibb dolgokról se, hisz gyanítom ezeket ti sem bojkottáljátok csak azért, mert közeleg a Karácsony…

Ma egy lenmagos brokkolikrémet hoztam, elsősorban brokkoli kedvelőknek. Mert ugye vannak a “brokkolikedvelők”, és vannak a “brokkoliutálók” 🙂 Nálunk én vagyok az egyetlen, aki szereti. Vagyis még a Legkisebb is, de az ő mennyisége nem mérvadó 🙂

A brokkoli, a kelkáposzta és a karfiol Férj által tiltólistán van. (Azért halkan megjegyzem, van amit már sikerült vele megetetnem némi csellel, és még ízlett is neki.) Ilyen volt pl. a karfiolos húspogácsa.

Na kanyar vissza a brokkolihoz.

Hozzávalók

Brokkoli, só (ételízesítő), bors, 1 ek lenmag, (esetleg olíva olaj), fokhagyma, tejföl

A brokkolit sós (ételízesítős) vízben puhára főzzük. Ezután botmixerrel pürésítjük, kevés olíva olajat csurgathatunk rá, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagyma (vagy fokhagyma granulátum), lenmag kerül hozzá, és végül annyi tejföllel keverjük ki az egészet, hogy könnyen kenhető (de nem folyós) masszát kapjunk. Pirítóssal, vagy valami sós mellé mártogatósként kínálhatjuk.