Desszert Karácsony Keksz Menü

Nesquik keksz

DSCF4860_2

Nem, még mindig nem tudok elszakadni a cuki hópelyhes kiszúróimtól… 🙂 És nyáron amúgy is hülyén mutatna egy ilyen minta a kekszeken, tehát most van rá az alkalom, hogy használjam.

Az alapkeksz már jó ideje kering a neten Nesquik keksz néven, és megsúgom, már nálam is készült, csak más néven, más kinézettel. Mégpedig töltött formában, ITT.

A történet tovább lett gondolva általam. Készült ugyanis kókusztöltelék, ami egy másik célt szolgált eredetileg, és a maradékot sem szerettem volna veszni hagyni. Az idő azonban sürgetett, gyerekekért menni, meg edzés, és a keksz-uzsi addig el kellett készüljön. Így történhetett meg az, hogy a tejszínes kókusztöltelék nem 2 keksz közé került, hanem szimplán belekevertem a tésztába. Így is szuper lett 😉

Hozzávalók
Töltelék
1 dl tejszín
kb. 6-7 dkg kókuszreszelék
2 ek cukor
Keksz
10 dkg puha vaj
5 ek méz
3 ek Nesquick kakó
1 csapott ek holland kakaópor
1/2 kk szódabikarbóna
20 dkg liszt
Ha rendelkezünk kellő idővel, akkor bátran töltsétek meg a kekszeket. Ehhez leírást a kókusszal töltött keksz-nél találhattok. Mivel nálam már megvolt a töltelék, de az idő nem engedte, hogy elkészüljön, így eképpen zajlott az elkészítés: Puha vajhoz hozzáadtam a kész tölteléket, a mézet, a Nesquik és a sima kakaóport, a szódabikarbónát, végül a lisztet. Ha nagyon nehezen áll össze 1-2 ek tejjel lazítsuk a tésztát. Golyókat gyúrunk a tésztából, sütőpapírra sorakoztatjuk, picit ellapogatjuk vizes ujjainkkal. Ne legyen extra lapos, mert könnyen kiszárad a tészta. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10 perc alatt készre sütjük. Egy bögre tejjel kiváló reggeli, vagy uzsonna.
Egy apró szösszenet a részemről csupán… Nesquick kakaó nélkül is elkészíthető, a színét úgyis a sima (holland) kakaópor adja, és ízben sem dominál a “nyuszis” kakaó 😉 De ha kihagyjuk, akkor kereszteljük át a kekszet 😉 Jó sütögetést!

Vélemény, hozzászólás?