Uncategorized

Sült gesztenye

Ajánlottam én már esti filmezéshez sok mindent, de ez most valami más 😉 Íme a TÉL kötelező és kihagyhatatlan nassolni valója!

DSCF4887_2

A leges legtutibb, amikor sétálunk a városban, mindent hó borít, és messziről érezzük a sült gesztenye illatát, majd odamegyünk, és a bácsi forrón pakolja bele a gesztenyét a kis tasakba, amit tovább sétálva vidáman elcsemegézünk. Mindazonáltal, hogy ez tényleg így az igazi, borsos árat kérnek el érte. Nyilván nem fogom kiló számra nála megvenni, de vannak alkalmak, amikor beficcen egy-egy tasakocska 😉 A nagy mennyiség legyártása meg mehet otthon. Sose lesz olyan, hacsak ki nem vonulsz a kertbe, és csinálod úgy, ahogy ezek az utcai árusok. Tehát kénytelen vagy kompromisszumot kötni. Ha megkötötted, akkor indulhat a móka.

Az Aldiban óriási gesztenyéket vettem múlt héten egész “baráti” áron, és ma újra betérve még le is volt akciózva. Így ma megsülhetett az újabb adag, picit több tapasztalattal a hátam mögött.

A gesztenyéket áztassuk be néhány órára. Majd mindkét oldalukra vágjunk  X-et. Ezután is még visszatehetjük vízbe úgy fél óra hosszára, ha van időnk. Szórjuk sütőpapíros tepsire a gesztenyéket, és a legmagasabb fokozaton (nálam 250 fok) alsó-felső sütés módban süssük addig, amíg szét nem nyílnak, és a héjuk nem kezd el picit “odakapni”. Ez úgy nagyjából 40-50 perc lehet, sütője válogatja. Időnként forgassuk meg a gesztenyéket, rázogassuk meg a tepsit. Melegen a legfinomabb, de nekem sose okozott még gondot, ha maradt másnapra “hideg” gesztenye 😉 Jó sütést, jó nassolást!

DSCF4887_3

2 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?