Epres-mákos minimuffin

epres-mákos muffin
Már pár napja terveztem, hogy újra előveszem a mini muffin formámat, főleg mert a múltkori sütésekből nem lett fotó. Az ötlet bár már foglalkoztatott korábban is, most mégis a végső löketet Dolce Vita máktortái adták meg. A recept azonban a már bevált cupcake alapján készült. Finom, puha, és másnapra se változik az állaga.
Hozzávalók
10 dkg margarin/vaj
12,5 dkg cukor
2 tojás
csipet só
1 tk vanília aroma
5 dkg darált mák
15 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 dl víz/tej/tejszín
(nálam most Hulala növényi tejszínt kapott)
kb. 2-3 marék eper
A margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a csipet sót, a vanília aromát, a mákot (a fenti muffinokba 8 dkg mák került, mert ennyi volt még itthon, és nem akartam még pakolgatni erre-arra… nagyon fincsi mákos lett a süti!). Végül a lisztben elkevert sütőport és a folyadékot is hozzákeverjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá felkockázott epret. Kivajazott muffin formába töltjük (lehet nagyba is), és 200 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.