Forró csokis rudak

Isteni téli csemege tömény csokival a közepén! Mindez 15 perc alatt! 😉

IMG_4504_2

Pont ideális az előttünk álló, sok havat ígérő 7végére! 😉 Ha kihűlt, akkor se keseregjünk, a tömény csoki okozta élvezet akkor is megmarad, legfeljebb nem folyós, hanem sűrűbb halmazállapotban. Megkóstoltam, úgy is isteni. 🙂

Hozzávalók
10 darabhoz

30 dkg liszt
1 ek porcukor
6 ek olvasztott vaj
csipet só
1 tk sütőpor
kb. 12 ek víz

20-25 dkg étcsokoládé
tetejére porcukor
sütéshez olaj

A lisztet a porcukorral, a csipet sóval és a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és annyi vizet, hogy egy rugalmas, könnyen nyújtható, de semmiképpen sem ragacsos tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk, mindegyikből kis gombócot formálunk, majd szilikonos munkalapon (vagy enyhén lisztezett felületen) téglalap alakúra kinyújtjuk.

Mindegyik téglalap közepére csokikockákat rakunk. (Nekem 5 kocka fért bele.) A 2 rövidebb végét ráhajtjuk a csokira, majd az egyik hosszabbik végét behajtjuk közepéig. A másik végét picit bevizezzük az ujjunkkal, és azt is ráhajtjuk gondosan összeragasztva a tésztát. /Bocsi a fotókért, nagyon siettem./

IMG_4475

IMG_4477

Ezt megcsináljuk a többi darabka tésztával is.

IMG_4478

Ha kész, forró olajba tesszük először a hajtással lefelé, és közepes lángon mindkét oldalát szép ropogósra sütjük.

IMG_4483

Picit hagyjuk hűlni, mert nagyon forró a közepe, majd porcukorral meghintve kínáljuk. Ha véletlenül maradna pár darab, ami kihűl, akkor se aggódjunk, mert bár a csoki nem lesz folyós, de így is nagyon finom.

IMG_4529

FACEBOOK-ON ITT TALÁLSZ, GYERE, VÁRLAK! 😉

TÖBB EZER RECEPT MÁR A RECEPTNEKED OLDALÁN!

Szólj hozzá!