Ha legalább annyira rajongsz a sós-édes párosért, mint én, ha nálad is előfordul, hogy édesség után azonnal sósra vágysz, vagy fordítva, esetleg szívesen veszed, ha egy ételen belül dominál a két íz, akkor ez a bejegyzés neked szól! Csoki és bacon…
Emberek! Ez maga a mennyország. De komolyan 🙂 A ropogósra sült szalonnát ahogy átöleli a csoki, hát az valami fenomenális. Aki ezt kitalálta, annak azonnal oda egy plecsnit. 🙂 Én pár hónappal ezelőtt láttam a tv-ben, ahogy készítik, és azonnal tudtam, hogy ez nekem való. De drága bloggertársam, Detti akkor beelőzött, így kicsit parkolóra tettem a dolgot. Meg végül jól el is felejtettem. Majd múlt héten vásároltam 2 csomag bacont, és éreztem, hogy eljött az idő….
Mindenképp próbáljátok ki! Hannám (3 éves lesz) nem bírt lekattanni róla, 3 csíkkal megevett, végül el kellett tennem az orra elől. 🙂
Hozzávalók
bacon
étcsokoládé
Hamar kész leszünk, figyeljetek csak. Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk. Ha kapkodunk akkor csak úgy magában, ha precíz munkát szeretnénk, akkor a csokit temperáljuk (ez esetben roppanós csokiburkot kapunk), azaz a teljes mennyiség 2/3-át megolvasztjuk, és amikor már folyós, levesszük a gőzről, hozzátördeljük a maradék 1/3-ot, és addig kevergetjük, amíg el nem olvad.
Amíg ez a gőz felett olvadozik a csoki, addig lerendezzük a szalonnát. Egy száraz teflon serpenyőben mindkét oldalát ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, és a zsírt leitatjuk róla.
Ha kihűlt, megforgatjuk a csokiban, majd szilikonos sütőpapírra pakoljuk, és hagyjuk megdermedni. (Ha nem temperáltunk, érdemes hűtőben tartani, hogy a csoki kemény maradjon.)
Aztán jól eldugjuk a család elől, mert piszok finom, és pillanatok alatt lába kél….
Forrás: Tv (passz, hogy melyik csatorna), Nasi (Nassolda)
Facebook-on csatlakoztál már hozzám? Ha nem, akkor gyere, szeretettel várlak!
Nálunk a blansírozott fokhagyma az, ami másnak különlegesség.
Annak úgy milyen lesz az íze? Mert ugye a blansírozás elvileg forró vízbe beledobni, majd jéghideg vízzel megijeszteni. Vagy valahogy így 🙂 A fokhagymával ilyenkor mi történik? Engem érdekel, mert imádom a fokhagymát minden formában és mennyiségben… 🙂 Most felvillant előttem egy kép a csokis fokhagymáról 😀 ki kell próbálni azt is 🙂
Most nézem a bejegyzésemből a legfontosabb szó maradt ki, hogy CSOKIS blansírozott fokhagyma.
ne haragudj!
A recep: a fokhagymagerezdeket jégkockák közé tesszük -bőven bejégkockázzuk- szószerint belefagyasztjuk az illatokat. Utána szárazra töröljük és olvasztott keserűcsokiba mártjuk , mint a pralinét.
Ennyi az egész.
ui. van egy giroyi fokhagyma fesztiválos szakácskönyvem ebben van. Már sokszor csináltam és mindig nagy meglepetés volt.
És ha szeretnéd akkor kicsit a könyvet kölcsönadhatom.
Ez egyre inkább felcsigázott 🙂 A fokhagymát egyből a jégkockák közé tesszük, vagy előtte forró vízbe dobjuk, mint a zöldségek blansirozásánál? Ó, te nagyon drága vagy, de ilyen kincset még kölcsönbe se fogadhatok el, hacsak nem itt laksz a szomszédban, mert postában sajnos nem mindig bízok 🙁 De köszönöm! <3
A fokhagymát egyből a jégbe tesszük.
A szomszéd az kb merre van, és hidd el tényleg szivessen adom kölcsön a könyvet.
Hamarosan letesztelem ezt a fokhagymás dolgot… Dunaharasztiban élek, Pest szomszédságában 🙂 És tényleg jól esik, hogy kölcsön adnád a könyvet. Esetleg fénymásolni nem tudod? Úgy kevésbé izgulnék azért… 🙂
Ha a pottyospanni@gmail.com-ra küldesz egy telefonszámot akkor a könyet megoldhatjuk. Majdnem szomszédság vagy.
jó hétvégét!