Húsvéti bögrés mákos (Répatorta)

Almával, fahéjjal, répával, hogy valóban különleges, ünnepi legyen.DSCF8104_2

Répatortát már tavaly is sütöttem, és nagyon szerette a család, így az idén is felkerült az elkészítendők listájára, ezúttal azonban némi mák és alma is került a tésztába, hogy kicsit változtassunk a megszokott ízeket. A süti nagyon finom, puha lett. 🙂

Hozzávalók
2,5 dl-es bögre

1 bögre liszt
1/2 bögre cukor
3/4 bögre olaj
1 alma lereszelve
1 + 1/2 bögre reszelt sárgarépa
(2 közepes darab)
2 tojás
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk fahéj
1/2 tk szerecsendió
1 tk vanília kivonat/aroma
1/2 bögre darált mák
csipet só

Tetejére
25 dkg mascarpone krémsajt
2-3 ek porcukor
1 dl tejszín
1/2 lédús citrom leve
unidec, marcipán, ételfesték, mák, díszítő cukorka

A tészta hozzávalóit elkeverjük. Kezdjük azzal, hogy a tojásokat a cukorral és a csipet sóval elkeverjük, majd szépen adjunk hozzá mindent, a lisztet a legvégére hagyva. Válasszunk egy megfelelő méretű sütőtepsit. Én 30×25 cm-est használtam, ezért kissé laposabb lett, tehát ha magasabbat szeretnétek, ennél kisebbet válasszatok. 🙂 A formát béleljük ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát. Egyengessük el, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Vastagságtól függően 30-45 percig süssük. Villával/hústűvel ellenőrizzük, hogy megsült e. Ha kész, hagyjuk kihűlni, vegyük le róla a sütőpapírt, helyezzük tálcára, és készítsük el a krémet.

A krémhez a tejszínt kezdjük el felverni, majd félidőben adjuk hozzá a porcukrot, és verjük kemény habbá. Forgassuk a mascarpone krémhez, adjuk hozzá a kicsavart citrom levét, majd kenjük rá a kihűlt tésztára.

Unidecből, marcipánból cuki díszeket készíthetünk rá. 😉

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK NEKTEK!

Ne feledjétek, Facebook-on is megtaláltok, mégpedig itt:

regi

Áprilisi receptverseny! Nyeremény egy iPad! Gyere, és játssz! 🙂

web

Szólj hozzá!