Desszert Keksz Menü

Kókusszal töltött keksz

DSCF0552
Sok blogon megtalálható ez a fajta keksz, ami Nesquik-keksz néven fut. Már jó ideje nézegettem, de mindig halogattam a töltés miatt. Nem tagadom, kell vele picit foglalkozni, de olykor megéri, higgyétek el 😉 Nagyon fincsi! Tegnap készült egy adaggal, és nem maradt a fotózáshoz, gyorsan elillant. Ma igyekeztem gyorsabban kattintgatni, úgyhogy jöhet a recept. Nem néztem, hogy mi az eredeti keksz leírása, úgyhogy saját kútfőből dolgoztam. Előszedtem a jól bevált gyömbéres kekszem receptjét, és ezt készítettem el kakaósan.
Hozzávalók
Töltelék
1 dl tejszín
kb. 6-7 dkg kókuszreszelék
2 ek cukor
Keksz
10 dkg puha vaj
5 ek méz
3 ek Nesquick kakó
1 csapott ek holland kakaópor
1/2 kk szódabikarbóna
20 dkg liszt
A töltelékkel kezdjük. A tejszínt lassú tűzön felforraljuk. Amikor elkezd forrni, adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük bele a kókuszreszeléket. Apránként adjuk hozzá, és keverjük, amíg szépen össze nem áll. Ha kész, tegyük félre hűlni.
A kekszhez a puha margarint (mikróba szoktam tenni, de csak puhítani, ne legyen teljesen híg) elkeverjük a mézzel, a kakaóporral, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és a lisztet. Ha van időnk, betehetjük a hűtőbe, hogy a margarin visszaszilárduljon, könnyebb lesz dolgozni vele. Ellenkező esetben, ahogy én is tettem, készítsünk egy kis tálkába vizet a kezünk ügyébe. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Amíg melegszik, kis golyókat formáljunk a tésztából, sütőpapíros tepsire pakoljuk. Vizes kanál hátuljával lapítsuk korongokká. Mindegyikre tegyünk egy kis kókusztölteléket. Majd újabb golyókat formáljunk, ezeket picit lapítsuk szét a tenyerünkben, helyezzük a töltelékre, és vizes ujjal nyomkodjuk össze a töltelék körül a 2 réteg tésztát. Ha kész, mehet a sütőbe, és 12-13 perc alatt süssük készre. Isteni fincsi uzsonna lesz belőle. 😉
A kókuszreszelék felét lecserélhetitek pl. őrölt mandulára… 😉
Megjegyzem, Jade blogján sokáig gyönyörködtem a kekszekben, neki másképp készült a tésztája (is), és tudta nyújtani. Ez bizonyára könnyebbség lehet, ha gondoljátok, az ő receptjét is kipróbálhatjátok.

Vélemény, hozzászólás?