DIY - Csináld magad! Egyéb Érdekességek Karácsony

Hógömb PET palackból 10 perc alatt

Otthonra, ajándékba, bárkinek! 10 perc alatt elkészíthető! 😉

DSCF1838_2

Noha ez elsősorban egy gasztro blog, néha úgy érzem muszáj megmutatnom mást is, mert hát hol máshol tenném, ha nem itt? 🙂 Ráadásul most szinte csupa olyan dolgot használtam, ami a konyhámban fellelhető, kezdve a pékzsinegtől a PET palackig.

Fontos elmondanom, hogy ha ezt én képes voltam 10 perc alatt megvalósítani, bárkinek menni fog! 😉 És annyira cuki, hogy szerintem bárkit leveszel a lábáról vele! 🙂 Én imádom!

Hozzávalók
1 PET palack
szódabikarbóna
(vagy só, porcukor, esetleg finomra őrölt kókuszreszelék)
pékzsineg
cellux/ragasztópisztoly
(vagy bármilyen szalag)
karácsonyi figura

Fogjunk egy kiürül PET palackot. A legjobb az, aminek nem nyomott mintás az oldala, de nekem most olyan nem volt. 🙂 De szerintem nem zavaró. Vágjuk le az alját, és a tetejét. Valahogy így:

DSCF1840

A közepére nincs szükségünk. Ellenőrizzük le, hogy az alja és a teteje egymásba illesztve pont passzol-e, illetve ha szükséges, egyenesítsük ki a vágás mentén.

Az alsó részbe szórjunk szódabikarbónát (vagy más hófehér bármit). Ültessünk bele egy bármilyen ünnepi figurát, ami méretileg is passzol bele (ne legyen túl kicsi, és ne legyen túl nagy a leendő “hógömbhöz”). Én egy picit kézzel megszórtam még szódabikarbónával, hogy a télapóra is jusson, mintha rá esett volna a hó. 🙂

Illesszük rá a palack tetejét, és rögzítsük. Ezt megtehetjük ragasztópisztollyal is, nálam azonban szépen egymásba passzolt, így egy cellux darabbal körberagasztottam csupán.

Ezután a ragasztás eltakarása céljából szalaggal, vagy zsineggel tekerjük körbe. A nyakára szintén tegyünk szalagot, és kész! 🙂

Gyere Facebook-ra, HahoPihe Konyhája néven megtalálsz!

Sok ezer recept a Receptneked oldalán, kukkants be!

A BEJEGYZÉS (mint mindig) SAJÁT FOTÓT TARTALMAZ!
ENGEDÉLY NÉLKÜL NEM VIHETED!

Forrás: az ötletbe Facebook-on bukkantam, eredeti posztot itt találtam.