DIY – Csináld magad! – IV. rész – A krémsajt

Itt a szerda, itt az új recept, fogadjátok szeretettel! Hűen tükrözi a mottómat, miszerint gyorsan finomat. Igazán semmi extra energiára nincs szükségetek, hogy ezt elkészítsétek. Este 1 perces munka, és reggel már fűszerezheted is (újabb 1 perc), és teheted a család elé friss ropogós kenyérrel kínálva.

diy csináld magad krémsajt
Szeretem ezt a rovatot, mert minden héten arra ösztönöz, hogy házilag gyártsak le termékeket, amiket bizony olykor mi is megveszünk a boltból. Így viszont én is inspirálva vagyok, nem csak titeket uszítalak arra, hogy amit csak tudunk, csináljuk meg magunk. Nem beszélve arról, hogy mennyivel jobban járunk sokszor, akár csak az ízre gondolva, akár a pénztárcánkra. És igazán senki nem mondhatja, hogy nincs ideje pl. erre a sajtkrémre, mert ha valamire, hát időre aztán igazán nincs szükség hozzá. Készítsétek el bátran! 😉

Hozzávalók
1 szita
1 sűrű szövésű konyharuha
1 magas falú edény
só, bors, zöld fűszer
(nálam majoranna, kakukkfű és bazsalikom volt kéznél)
350 gramm tejföl
(mehet a 450-es is, ha az van)
1 kis doboz natúr joghurt

DSCF7076

A magas falú tálra rátesszük a szűrőt, a szűrőre a konyharuhát, és a konyharuhába beleborítjuk a dobozos tejfölt (keverés nélkül), és a joghurtot is ugyanígy. Egy villával picit összekutyuljuk, de ne vigyük túlzásba, ne törjük össze se a tejfölt se a joghurtot nagyon, inkább csak picit próbáljuk a joghurtot a tejfölbe “tolni”. 🙂 Hagyjuk a konyhapulton pár órát (szobahőmérsékleten gyorsabban kiengedi a savót), majd mielőtt lefeküdnénk aludni tegyük be a hűtőbe. Reggel kiszedjük, egy tálba átborítjuk a már krémes állagú sajtunkat. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint zöld fűszerrel ízesítjük. Alaposan elkeverjük, és friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.

A blogon már egyszer szerepelt sajtkrém, az pl. nem tartalmazott tejfölt, és tovább csepegtettem. A csepegtetéssel kapcsolatban most is áll a dolog, hogy minél tovább hagyjuk csepegni, annál sűrűbb lesz a végeredmény. Tehát ne aggódjunk, ha reggel nem vettük ki a hűtőből, és csak este jut rá időnk, vagy akár másnap reggel. Az ízén semmit se fog rontani! 😉

diy csináld magad krémsajt

Korábbi DIY bejegyzések

I. rész – Vaníliás karika
II. rész – Házi krémtúró
III. rész – Törökméz

Szólj hozzá!