Desszert Palacsinta

Pancake

Amerikai palacsinta – már csak a juharszirup hiányzik róla 🙂

IMG_1133_2

Nálunk nem szokás reggelire palacsintát enni, de múlt hétvégén erős késztetést éreztem, hogy meglepjem a családot vele, mert rettentően megkívántam. De aztán jól nem leptem meg őket. 🙂 Merthogy nem volt az a pénz, amiért én végül kimásszak reggel korábban az ágyból, mint ők. Ilyenkor bírom, hogy előrelátó vagyok, és csak fejben tervezek, nem ígérek nekik fűt-fát, mert akkor időnként világvége lenne.

Szóval jegyezd meg, ha nem ígérgettek össze-vissza mindent, akkor sokkal jobban tudnak örülni végül neki. 🙂 A palacsinta ebédre készült desszertként. Nagyon hamar készen van, de cserébe nagyon hamar el is fogy. Itt méretéből adódóan 4-5 darab simán lecsúszik, vagy több is, főleg a család falánk férfi tagjainál. Bár megjegyzem, Férj kb. úgy nézett rám, mint egy ufóra, mikor az asztalra tettem, ennek egyik oka a kis átmérő volt, a másik pedig, hogy feltekerhetetlen a cucc. 🙂

Egyébként pedig nagyon hamar elkészül és a sütőpornak köszönhetően nagyon finom légies a tésztája.

Hozzávalók
1 tojás
20 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 ek cukor
1 csipet só
5 dkg vaj
3 dl tej
sütéshez kevés olaj

A puha vajat keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást és alaposan keverjük el. A sütőport és a sót keverjük a lisztbe, majd a felét adjuk a cukros vajhoz. Keverjük csomómentesre, közben lazítsuk a tejjel. Adjuk hozzá a maradék lisztes keveréket is, és végül a maradék tejjel keverjük teljesen simára.

Egy nagyobb méretű teflon serpenyőt melegítsünk fel, kenjük meg vékonyan olajjal, majd 3 helyre terítsünk 1-1 kisebb merőkanálnyi tésztát, hagyjuk kicsit szétterülni. Süssük arany színűre, majd fordítsuk át és süssük meg a másik felét is. Ha kisebb serpenyőnk/palacsintasütőnk van, akkor kevesebb adagot tudunk sütni, így picit tovább tart. Figyeljünk rá, hogy ne rakjunk egyszerre sok tésztát egymás mellé, mert összefolyik.

Melegen kínáljuk.

IMG_1142_2

Facebook-on és Instagramon is keresd HahoPihe Konyháját!

A blogot a Receptneked.hu támogatja.