Desszert Húsvét Karácsony sütés nélküli édességek

Meggyes-gesztenyés álom

Egyik kedvenc desszertünk ezúttal egy újabb hozzávalóval bővült. Az eredmény ezúttal is pazar. 🙂

DSCF8189_2

A gesztenyés álomkrémes első kóstolás után a család kedvenc sütije lett. Elsősorban nyilván az íze miatt, de másodsorban az sem elhanyagolandó pozitívum, hogy sütés nélküli desszert. A gyerekek imádták, mi imádtuk, és ti is imádni fogjátok. 😉

Hozzávalók
(30 x 22 cm-es tepsihez)

50 dkg gesztenye massza
1-2 ek rum (elhagyható)
15-20 dkg darált keksz
5 dkg vaj
2-3 evőkanál tej

meggy befőtt

Vaníliás réteg
2 cs. főzhető tejszín ízű pudingpor
(vaníliás is jó)
1 vanília kikapart magja
6 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg cukor
Tetejére
4 dl tejszín
2 csapott ek porcukor
1 csomag habfixáló
reszelt étcsokoládé

A gesztenye masszát a darált keksszel elkeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat, ha szeretnénk, akkor egy kevés rumot, és kezdjük el összegyúrni. Ha nem nagyon áll össze, akkor egy kevés tejjel segítsünk rajta. Ha összeállt egy gombóccá, akkor egy tepsi aljába egyenletesen nyomkodjuk bele a masszát. Egy kanál hátuljával simítsuk el.

A vaníliás réteghez a pudingport keverjük el a cukorral, és kevés tejjel keverjük csomómentesre. A maradék tejet kezdjük elforralni a kikapart vanília magjaival. Ha már forró, öntsük hozzá a pudingporos keveréket, és főzzük az egészet jó sűrűre. Húzzuk le a tűzről, dobjuk hozzá a kockára vágott vajat, és folyamatosan kevergetve keverjük simára. Picit hagyjuk hűlni, épp annyira, hogy ne legyen forró.

A gesztenyemasszára szórjunk ízlés szerinti mennyiségű magozott meggyet, majd borítsuk rá a pudingos krémet, és simítsuk el rajta.

A tejszínt kezdjük el a porcukorral felverni, majd amikor már kezd nőni a térfogata, szórjuk bele a habfixálót, és ezzel addig verjük tovább, amíg szép kemény habot nem kapunk. Ezt terítsük rá egyenletesen a pudingos krémre, a tetejét szórjuk meg reszelt étcsokoládéval, és tegyük hűtőbe néhány órára.

Tipp: A gesztenyés rétegre helyezhettek a befőtt megy levébe áztatott babapiskótákat, arra rá a meggy, a puding, végül a hab. 😉

asuti2

Gyere Facebook-ra, jó lesz! 🙂

regi

Recepted most iPad-et érhet! Olvasd el a kiírást, és gyere játszani! 😉

web

Vélemény, hozzászólás?