Főétel Húsvét

Még mindig sonka….

Ez az utolsó bejegyzésem mára. A fényképezőgép tele volt a fotókkal, ráadásul mindről legalább 10 db. Apa tegnap töltötte le a gépre, és morci lett, így ma gyorsan mindent felpakolgatok, hogy lehessen törölni 🙂 Ez a nagyon egyszerű ebéd, amit az előbb fogyasztottam el, igazán sok szót nem is érdemel, mert semmi különös nincs benne. Mégis finom. A sonka adott volt, meg az is, hogy kenyér nem volt itthon, csak 2 szelet még 7végéről, amire annyira nem vágytam… 🙂 Szerettem volna olyan “köntösbe” bújtatni a sonkát, mint csirkés piténél, de egy szem tojásom nincs már itthon, és csak holnap megyek piacra. Így maradt a pizzatészta. Röviden úgy 2 személyre: 20 dkg liszt, 1 csapott teáskanál só, bors, 1-2 ek étolaj, csipetnyi cukor, és 1,5 dl vízben feloldott élesztő (kb. 1/4 kocka)
Fél óra kelesztés után kinyújtottam, egyik felét megkentem tormával, megszórtam felkockázott sonkával, tojással, karikázott póréhagymával, paradicsommal, ráhajtottam a tészta másik felét, 220 fokra előmelegített sütőbe toltam, és szép barnára sütöttem. Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?